13 november går flyttlasset till Farsta!

Produktionshuset SITE flyttar nu till Farsta och intar tillfälliga lokaler tvärs över gatan från det nya Konsthuset.

– Vi ser otroligt mycket fram emot att påbörja vårt arbete i Farsta och är väldigt glada över att vi snart flyttar in i Konsthuset. Tills dess kommer vi att befinna oss riktigt nära och kan hålla ett öga på bygget! säger Anne-Sofie Ericsson, verksamhetsledare och Emmy Astbury, projektledare på SITE.

Det var i maj 2017 som SITE och Konstnärernas Kollektivverkstad undertecknade ett hyreskontrakt med kommunen som innebär att de båda organisationerna flyttar in i Konsthuset i den nya stadsdelen Telestaden i Farsta. Konsthuset blir en unik produktionsplats för all slags konst och en plattform för konstnärlig utveckling. 3700 kvadratmeter fylls med ateljéer, verkstäder och dansstudios. KKV´s och SITEs gemensamma vision för Konsthuset är att skapa ett konstproduktionshus och en attraktiv plats för att skapa en långsiktigt hållbar plattform för produktion av konst och möten mellan professionella konstnärer och därmed manifestera processens relevans i konsten. Inflyttning sker nästa sommar. Läs mer här.

Under tiden som Konsthuset färdigställs kommer SITE att ha en tillfällig studio i Telias gamla gymnastiksal, som går att hyra. Vid intresse se SITEs hemsida för kontaktuppgifter.

Konsthuset har stöd från Stockholms kommun samt Kulturrådet och Stockholms läns landsting.

Bilden: Binge Eliason