Eva Broberg är utsedd av Konsthusets styrelse att leda arbetet att starta upp och utveckla Konsthuset, det nya produktionshuset för samtida konst som de två organisationerna KKV, Konstnärernas kollektivverkstad och SITE etablerar i Telestaden i Farsta under våren 2018, med planerad inflyttning i juni. Eva tillträder tjänsten som verksamhetsutvecklare i januari 2018.

Eva Broberg kommer närmast från Danscentrum Riks och tjänsten som verksamhetsledare. Innan dess arbetade Eva med dansområdet på Kulturrådet. Eva är utbildad curator på Konstfack och arbetade som programläggare för scenkonst på Stockholm Kulturhus innan hon 2008 anställdes som producent och curator på Dansens Hus. Hon har ett stort nationellt och internationellt nätverk och erfarenhet från meriterande styrelseuppdrag. 2011 var hon projektledare för IETM Stockholm och 2013 skapade hon den internationella dansfestivalen Dans Eva B + hus

SITE och KKV undertecknade i maj 2017, efter en lång process, ett hyreskontrakt med kommunen som innebär att de båda organisationerna flyttar in i Konsthuset i den nya stadsdelen Telestaden i Farsta. Konsthuset, som för närvarande är under ombyggnad, blir en unik produktionsplats för all slags konst och en plattform för konstnärlig utveckling. 3700 kvadratmeter fylls med ateljéer, verkstäder och dansstudios. KKV´s och SITEs gemensamma vision för Konsthuset är att etablera ett konstproduktionshus och en attraktiv plats för att skapa en långsiktigt hållbar plattform för produktion av konst och möten mellan professionella konstnärer och därmed manifestera processens relevans i konsten. Konsthuset har stöd från Stockholms kommun och Kulturrådet.

Läs mer här. Besök gärna Konsthusets hemsida här.

 

KKV är ett konstnärsdrivet initiativ som har funnits sedan 1970-talet och tillhandahåller verkstäder för föreningens medlemmar som består av professionellt yrkesverksamma konstnärer. I Konstnärernas kollektivverkstad produceras en stor del av Stockholms offentliga konst.

SITE är ett kunskaps- och produktionshus och en konstnärlig plattform för den professionella samtida scenkonsten, med fokus på samtida dans.

 

Kontaktperson för styrelsen för Konsthuset:
Bo Andér, styrelseordförande
Mobiltelefon 0704569973,
Epost: anderbo44@gmail.com