NU STARTAR NORDIC CIRCLES MENTORPROGRAM!

Den 3-4 oktober kickstartar mentorprogrammet The Nordic Circle of Artistic Management med en tvådagars workshop på Tynningö i Stockholms skärgård. De antagna adepterna har alla blivit matchade med mentorer från något annat land för att på det viset vidga nätverken samt dela och sprida kunskap på ett internationellt plan.
De utvalda koreografer och dansproducenter som kommer att få tillgång till en mentor och coach under ett års tid i Nordic Circles mentorprogram har redan tidigare meddelats. De är: Anna Karlander (SE), Josefin Lindberg (SE), Jarkko Partanen (FI), Katri Kekäläinen (FI), Marie Schultz (DK), Eva Steen Nordhagen (DK), Katrin Gunnarsdottír (IS) and Magnus Eide Myhr (NO).


De medverkande mentorerna är: Marinella Jaskari, executive producer Helsinki City Theatre (FI), Magnus Nordberg, manager and producer Nordberg Movement (SE), Hooman Sharifi, artistic director Carte Blanche (NO), Sanna Myllylahti, choreographer and senior lecturer University of the Arts Helsinki(FI), Gunn Hernes, project manager Nordens Hus Iceland (IS), Peter Svenzon, choreographer and artistic director Art of Spectra (SE), Lene Bang, independent creative producer and Kirre Arneberg, manager Nydans Oslo(SE).


Det treåriga projektet The Nordic Circle of Artistic Management erbjuder olika nivåer av engagemang, med både ett mentorprogram och workshops, och syftar till att skapa plattformar för koreografer och dansproducenter för att dela erfarenheter och bygga nätverk. Tanken är att ett utbyte med en erfaren mentor inom dansområdet från ett annat nordiskt eller baltiskt land är till stor nytta för att utveckla kunskap i management och projektledning samt att få tillgång till nya nätverk med kollegor i de andra länderna. The Nordic Circle of Artistic Management är en utveckling av ett tidigare mentorprogram och ett nordisk-baltiskt producentnätverk. För båda dessa program har SITE varit ansvarig.

 

Genomförs med stöd av Kulturkontakt Nord, Nordiska kulturfonden, Danish Arts Foundation och Statens Kulturråd. För mer information kontakta projektledare Tina Eriksson Fredriksson på SITE. Läs mer och följ Nordic Circle of Artistic Management på Facebook.

 

entre-site-foto-tina-eriksson-fredriksson

Foto Tina Eriksson Fredriksson

 

PRODUCENTATELJÉN

Vi välkomnar ännu en fantastisk producent till Producentateljén; Amanda Norlander! Amanda kommer att presentera sig själv lite närmare i nästa nyhetsbrev, läs gärna mer om henne på hennes hemsida så länge.

Producent Sara Bergsmark arbetar nu som mest med föreställningen Hyperfruit av Ludvig Daae och Joanna Nordahl, som turnerar i Norge (Bergen och Oslo) under oktober och spelar under MDT’s festival Yeah! Another Fine Selection i december. Och Anna Holmlin Nilsson är fullt upptagen med Stå!Gerillans uppsättning av Nattpassage med premiär den 7 oktober på Kilen på Kulturhuset Stadsteatern och gästspel i Madrid i slutet av oktober.

 

hyperfruitnew600x400-foto-hedvig-jenning
Hyper fruit, foto Hedvig Jenning

 

 

PAVLE HEIDLER GER DANCE CONCERT NO. 1 

SITE-stipeniaten Pavle Heidler arrangerar i samarbete med SITE och sina medarbetare Ilse Ghekiere, Mira Mutka, Manon Santkin, Matilda Lidberg och Roos van Berkel Dance Concert No.1 på SITE tors 6 okt kl 19. Under  Dance Concert No. 1 presenteras verk av Anna Westberg, Cecilia Roos and Jan Burkhardt som är kvällens “the Artists in Focus”. Dance Concert kommer att återkomma första torsdagen i oktober, november och december månad och förhoppningsvis fortsätta under 2017. Mer info kommer!

Pavle, Ilse, Mira, Manon, Matilda och Roos van Berkel utgör även det konstnärliga teamet bakom Together Alone som framför The Moon Practice på Teater Tribunalen inom ramen för STOFF – Stockholm Fringe Festival fre 7 okt kl 15. Läs mer här.
Pavle Heidler har också nyligen skrivit en artikel för den kroatiska danstidskriften Kretanja/Movements No. 25 med titeln “The Contemporary in Contemporary Dance”. Artikeln, som publicerades både på engelska och kroatiska, syftar till att göra en distinktion mellan “samtida” som är “av nuet” och “samtida” som “innebär reproducerbara estetiska värden”, och vilka eventuella konsekvenser av att göra denna åtskillnad när det gäller av hur ordet “samtida” används i samband med danspedagogik och danskritik.

 

foto-pavle-hedler
foto Pavle Heidler

 

ANNA ÖBERG ÄR I NORGE

Under oktober 2016 jobbar SITE-stipendiaten Anna Öberg en hel del i Norge. Förutom att medverka som en av deltagarna i det nystartade Nordic Folk, ett nätverk för scenisk nutida folkdans i de nordiska länderna så påbörjar hon även nytt projekt där hon söker upp traditionsbärare inom folklig dans i Norge för att göra djupintervjuer om deras tankar och erfarenheter om dans som bärare av identitet och minne. Under oktober jobbar Anna även tillsammans med filmaren och fotografen Jose Figueroa som en del i det pågående projektet A RHYTMICAL RETREAT. Den film de utvecklar tillsammans planeras ha premiär i slutet av 2016.

 

anna_02-foto-jose-figouera1
Foto Jose Figouera

 

HYR STUDIO, KONTOR ELLER MÖTESRUM!

HÖG TID ATT BOKA STUDION PÅ SITE!
Det finns lediga tider i studion i november och december – och det är väl dags att se över kalendern inför våren? Kontakta oss gärna så ser vi vad vi har för tider att erbjuda.

SITE STUDIO på Telefonplan erbjuder utmärkta produktionsmöjligheter i ett öppet och flexibelt rum. Studion har ett fint dagsljus, men kan också mörkläggas helt. Dansgolv med vit eller svart dansmatta. Rummet är 264 kvm inklusive en gradäng för ca 90 personer, takhöjd sex meter. I anslutning finns omklädningsrum och duschar samt bastu. Hyr du studion har du givetvis också tillgång till vårt fina kök och lunchrum på Plan 4!


BEHÖVER DU EN PLATS DÄR DU KAN ARBETA?

På SITE finns ett ledigt kontor och en delad kontorsplats!

SITE KONTOR är anpassat för konstnärer, kompanier och konstnärliga företag. Här huserar just nu närmare 30 verksamma aktörer som drar fördel av de synergier som uppstår. Just nu har vi ett ledigt kontor på närmare 15 kvm och en kontorsplats i delat rum. Tillgång till ett välkomnande och snyggt kök/lunchrum, bokningsbart mötesrum, nätverk, städning & sophantering, el, värme och vatten ingår.

SITE är beläget på Telefonplan, en minut från tunnelbaneuppgången i svarta huset framför Konstfack.
Hör av dig till Tina Eriksson Fredriksson, +46 70 573 53 57, så finner vi svar och lösningar på dina frågor!

 

uthyrning-av-stuio-och-kontor

 

 

PAVLE HEIDLER HAR MYCKET PÅ GÅNG

SITE-stipendiaten Pavle Heidler förbereder sig för hösten 2016 då han kommer att dansa med ccap och Frédéric Gies, anordna en rad danshändelser i samarbete med SITE, skriva för ett antal publikationer samt delta i The Moon Practice, en produktion av TOGETHER ALONE på Stockholm Fringe Festival 5-10 okt.

Pavle är nyligen hemkommen till Stockholm efter en två månader lång resa då han uppträdde i Glacier, skapad i samarbete med kroatiska konstnärer, deltog i ett konstnärligt residens i Leipzig samt ett lokalt bildkonstkollektiv, medverkade i nätverksprojektet InterCitySwitchCity och ledde workshopen The Process of Materialisation of Fiction på ImPulsTanz Dance Festival i Wien, där han även var värd för 4th IDOCDE Symposium The Importance of Being [Un]Necessary).

 

the-moon-practice-EDIT

The Moon Practice av TOGETHER ALONE, foto Jonatan Winbo

ROBIN DINGEMANS SYNS PÅ WELD

Den 9 september deltar SITE-stipendiaten Robin Dingemans i Sybrig Dokters performance Falling på Weld. Nadja Voorham, Robin Dingemans och Sybrig Dokter kommer sova, mötas i drömmarna och gå i vaken vila från midnatt till morgon. Under hösten inleds utvecklandet av Community Assimilation Project, som är en fortsättning på The Assimilation Project, ett ”på one on one perfomance” av Robin Dingemans och Peter Milles på teman som integration/migration. I Community Assimilation Project anpassas arbetsätt efter deltagare och medverkande kommer bland annat vara Fryshuset och Weld.

Läs mer här.

 

falling mindreFalling, foto Sybrig Dokter

 

ALLISON AHL STARTAR PROJEKTET HIDDEN BODIES

Under hösten påbörjar SITE-stipendiaten Allison Ahl projektet Hidden Bodies tillsammans med printkonstnären Jordana Loeb. Med Hidden Bodies vill Allison och Jordana undersöka vad som identifierar oss och arbetar med olika former av närvaro av den fysiska kroppen genom transformationer av rum och tidsligheter. I augusti startar arbetet i Jordanas studio i södra Stockholm med att undersöka koreografi genom olika typ av mönster och material. Senare i höst har projektet studioresidens på Skånes Dansteater. Premiär planeras till våren 2017.

 

Allison

 

FULL FART I PRODUCENTATELJÉN

Det sjuder av aktivitet i nystartade SITE Producentateljé!
Sara Bergsmark har under hösten uppdrag som frilansproducent på MDT och producerar teaterföreställningen Flytta på er – jag ska bli fri som turnerar i hela Sverige. Sara är också en del av Hybris scenkonstkollektiv som spelar Världens bästa föreställning på Barnens Underjordiska Scen, med premiär 24 sept.
Anna Holmlin Nilsson har under sommaren arbetat på Gotland med Unga Romas uppsättning Miranda Mirakel som riktar sig till alla från 4 år och uppåt. En av målsättningarna var att nå ut till nyanlända flyktingar, vilket gick över förväntan. – Ett mycket fint utbyte som har berikat våra liv och vidgat våra vyer, säger Anna.

På internationale tanzmesse nrw in Düsseldorf 31 aug – 3 sept kommer Lina Dahlgren att representera koreograferna Disa Krosness och Robin Dingemans. Från och med september kommer Lina, förutom att arbeta med Robin Dingemans, Disa Krosness och ZebraDans, också att ha uppdrag för Weld.
Även Cyntia Botello finns på Tanzmesse för att informera om  sitt dansfilmprojekt Screen Dance Festival.

Producentateljén erbjuder producenter på väg att etablera sin verksamhet en kostnadsfri kontorsplats i en professionell miljö med kollegor, kunskap och nätverk under ett år på SITE. Producentateljén blir därmed ett komplement till SITE Stipendium för koreografer och SITE Residens för nationella och internationella konstnärer i SITE Studio.
För mer info om Producentateljén kontakta Anne-Sofie Ericsson, verksamhetsledare på SITE.

 

Jag ska bli fri med Aleksa Lundberg, foto Mikael Silkeberg

Aleksia Lundberg i Flytta på er- Jag ska bli fri. Producent Sara Bergsmark, foto Mikael Silkeberg.


	

NORDIC CIRCLE PÅ TANZMESSE

Nordic Circle of Artistic Management medverkar på den stora internationella branschmässan internationale tanzmesse nrw i Düsseldorf 31 aug -3 sept. I samarbete med Nordics Combined, ett nätverk av professionella aktörer inom scenkonsten i Norden, arrangeras två öppna workshops på onsdag 31 aug kl 13. Programmet är redan fullbokat.

logga nrw

Producenten Lene Bang håller inledningsvis i en workshop om att nätverka på dansmässor och festivaler.  Karen Toftegaard, som arbetar som rådgivare inom kommunikation och PR, fortsätter sedan med en workshop om varumärkesstrategi. Det verkar som deltagarna kommer att få många praktiska tips och handfasta råd inför mässan!
The Nordic Circle of Artistic Management är en utveckling av Mentorprogrammet som genomfördes 2013-2014 och det nordisk-baltiska producentnätverket, där deltagarna har uttryckt en stark önskan om en fortsättning som fler koreografer och producenter kan få ta del av. För båda dessa tidigare program har SITE varit ansvarig.

Nordic Circle stöds av Kulturkontakt Nord, Nordisk Kulturfond, Kulturrådet och Statens Kunstfund, Danmark. Projektet är ett samarbete mellan SITE, Danserhallerne, Dans og Teatercentrum Norge, Dance Atelier Island och Arts Management Helsinki.

För mer information kontakta projektledare Emmy Astbury på SITE.

 

SITE representeras på Tanzmesse av Tina Eriksson Fredriksson, projektledare på SITE. Kontakta henne gärna via mejl eller mobil
+46(70)573 53 57 om du vill veta mer om vår verksamhet!

 

Läs mer och följ Nordic Circle of Artistic Management på Facebook.