HYR STUDIO, KONTOR ELLER MÖTESRUM!

HÖG TID ATT BOKA STUDION PÅ SITE!
Det finns lediga tider i studion i november och december – och det är väl dags att se över kalendern inför våren? Kontakta oss gärna så ser vi vad vi har för tider att erbjuda.

SITE STUDIO på Telefonplan erbjuder utmärkta produktionsmöjligheter i ett öppet och flexibelt rum. Studion har ett fint dagsljus, men kan också mörkläggas helt. Dansgolv med vit eller svart dansmatta. Rummet är 264 kvm inklusive en gradäng för ca 90 personer, takhöjd sex meter. I anslutning finns omklädningsrum och duschar samt bastu. Hyr du studion har du givetvis också tillgång till vårt fina kök och lunchrum på Plan 4!


BEHÖVER DU EN PLATS DÄR DU KAN ARBETA?

På SITE finns ett ledigt kontor och en delad kontorsplats!

SITE KONTOR är anpassat för konstnärer, kompanier och konstnärliga företag. Här huserar just nu närmare 30 verksamma aktörer som drar fördel av de synergier som uppstår. Just nu har vi ett ledigt kontor på närmare 15 kvm och en kontorsplats i delat rum. Tillgång till ett välkomnande och snyggt kök/lunchrum, bokningsbart mötesrum, nätverk, städning & sophantering, el, värme och vatten ingår.

SITE är beläget på Telefonplan, en minut från tunnelbaneuppgången i svarta huset framför Konstfack.
Hör av dig till Tina Eriksson Fredriksson, +46 70 573 53 57, så finner vi svar och lösningar på dina frågor!

 

uthyrning-av-stuio-och-kontor

 

 

PAVLE HEIDLER HAR MYCKET PÅ GÅNG

SITE-stipendiaten Pavle Heidler förbereder sig för hösten 2016 då han kommer att dansa med ccap och Frédéric Gies, anordna en rad danshändelser i samarbete med SITE, skriva för ett antal publikationer samt delta i The Moon Practice, en produktion av TOGETHER ALONE på Stockholm Fringe Festival 5-10 okt.

Pavle är nyligen hemkommen till Stockholm efter en två månader lång resa då han uppträdde i Glacier, skapad i samarbete med kroatiska konstnärer, deltog i ett konstnärligt residens i Leipzig samt ett lokalt bildkonstkollektiv, medverkade i nätverksprojektet InterCitySwitchCity och ledde workshopen The Process of Materialisation of Fiction på ImPulsTanz Dance Festival i Wien, där han även var värd för 4th IDOCDE Symposium The Importance of Being [Un]Necessary).

 

the-moon-practice-EDIT

The Moon Practice av TOGETHER ALONE, foto Jonatan Winbo

ROBIN DINGEMANS SYNS PÅ WELD

Den 9 september deltar SITE-stipendiaten Robin Dingemans i Sybrig Dokters performance Falling på Weld. Nadja Voorham, Robin Dingemans och Sybrig Dokter kommer sova, mötas i drömmarna och gå i vaken vila från midnatt till morgon. Under hösten inleds utvecklandet av Community Assimilation Project, som är en fortsättning på The Assimilation Project, ett ”på one on one perfomance” av Robin Dingemans och Peter Milles på teman som integration/migration. I Community Assimilation Project anpassas arbetsätt efter deltagare och medverkande kommer bland annat vara Fryshuset och Weld.

Läs mer här.

 

falling mindreFalling, foto Sybrig Dokter

 

ALLISON AHL STARTAR PROJEKTET HIDDEN BODIES

Under hösten påbörjar SITE-stipendiaten Allison Ahl projektet Hidden Bodies tillsammans med printkonstnären Jordana Loeb. Med Hidden Bodies vill Allison och Jordana undersöka vad som identifierar oss och arbetar med olika former av närvaro av den fysiska kroppen genom transformationer av rum och tidsligheter. I augusti startar arbetet i Jordanas studio i södra Stockholm med att undersöka koreografi genom olika typ av mönster och material. Senare i höst har projektet studioresidens på Skånes Dansteater. Premiär planeras till våren 2017.

 

Allison

 

FULL FART I PRODUCENTATELJÉN

Det sjuder av aktivitet i nystartade SITE Producentateljé!
Sara Bergsmark har under hösten uppdrag som frilansproducent på MDT och producerar teaterföreställningen Flytta på er – jag ska bli fri som turnerar i hela Sverige. Sara är också en del av Hybris scenkonstkollektiv som spelar Världens bästa föreställning på Barnens Underjordiska Scen, med premiär 24 sept.
Anna Holmlin Nilsson har under sommaren arbetat på Gotland med Unga Romas uppsättning Miranda Mirakel som riktar sig till alla från 4 år och uppåt. En av målsättningarna var att nå ut till nyanlända flyktingar, vilket gick över förväntan. – Ett mycket fint utbyte som har berikat våra liv och vidgat våra vyer, säger Anna.

På internationale tanzmesse nrw in Düsseldorf 31 aug – 3 sept kommer Lina Dahlgren att representera koreograferna Disa Krosness och Robin Dingemans. Från och med september kommer Lina, förutom att arbeta med Robin Dingemans, Disa Krosness och ZebraDans, också att ha uppdrag för Weld.
Även Cyntia Botello finns på Tanzmesse för att informera om  sitt dansfilmprojekt Screen Dance Festival.

Producentateljén erbjuder producenter på väg att etablera sin verksamhet en kostnadsfri kontorsplats i en professionell miljö med kollegor, kunskap och nätverk under ett år på SITE. Producentateljén blir därmed ett komplement till SITE Stipendium för koreografer och SITE Residens för nationella och internationella konstnärer i SITE Studio.
För mer info om Producentateljén kontakta Anne-Sofie Ericsson, verksamhetsledare på SITE.

 

Jag ska bli fri med Aleksa Lundberg, foto Mikael Silkeberg

Aleksia Lundberg i Flytta på er- Jag ska bli fri. Producent Sara Bergsmark, foto Mikael Silkeberg.


	

NORDIC CIRCLE PÅ TANZMESSE

Nordic Circle of Artistic Management medverkar på den stora internationella branschmässan internationale tanzmesse nrw i Düsseldorf 31 aug -3 sept. I samarbete med Nordics Combined, ett nätverk av professionella aktörer inom scenkonsten i Norden, arrangeras två öppna workshops på onsdag 31 aug kl 13. Programmet är redan fullbokat.

logga nrw

Producenten Lene Bang håller inledningsvis i en workshop om att nätverka på dansmässor och festivaler.  Karen Toftegaard, som arbetar som rådgivare inom kommunikation och PR, fortsätter sedan med en workshop om varumärkesstrategi. Det verkar som deltagarna kommer att få många praktiska tips och handfasta råd inför mässan!
The Nordic Circle of Artistic Management är en utveckling av Mentorprogrammet som genomfördes 2013-2014 och det nordisk-baltiska producentnätverket, där deltagarna har uttryckt en stark önskan om en fortsättning som fler koreografer och producenter kan få ta del av. För båda dessa tidigare program har SITE varit ansvarig.

Nordic Circle stöds av Kulturkontakt Nord, Nordisk Kulturfond, Kulturrådet och Statens Kunstfund, Danmark. Projektet är ett samarbete mellan SITE, Danserhallerne, Dans og Teatercentrum Norge, Dance Atelier Island och Arts Management Helsinki.

För mer information kontakta projektledare Emmy Astbury på SITE.

 

SITE representeras på Tanzmesse av Tina Eriksson Fredriksson, projektledare på SITE. Kontakta henne gärna via mejl eller mobil
+46(70)573 53 57 om du vill veta mer om vår verksamhet!

 

Läs mer och följ Nordic Circle of Artistic Management på Facebook.

 

PRODUCENTATELJÉN HAR ÖPPNAT

SITE har slagit upp portarna för den nya Producentateljén i Svarta Huset på Telefonplan och de första fem producenterna har flyttat in. SITE hälsar Sara Bergsmark, Cyntia Botello, Mia Crusoe, Lina Dahlgren och Anna Holmlin Nilsson hjärtligt välkomna! Läs gärna mer om dem genom att klicka på länkarna.

Ingen konstnärlig utveckling kan ske utan administrativ grund och därför utvecklar SITE flexibla och långsiktiga projekt där konst, kunskap, nya strukturer och arbetsmetoder kan mötas. Producentateljén erbjuder producenter på väg att etablera sin verksamhet en kostnadsfri kontorsplats i en professionell miljö med kollegor, kunskap och nätverk under ett år på SITE. Producentateljén blir därmed ett komplement till SITE Stipendium för koreografer och SITE Residens för nationella och internationella konstnärer i SITE Studio.
För mer info om Producentateljén kontakta Anne-Sofie Ericsson, verksamhetsledare på SITE.

 

producenterna 2016 1

 

NORDIC CIRCLES MENTORPROGRAM ÄR IGÅNG!

Nu är det klart vilka koreografer och dansproducenter som kommer att få tillgång till en mentor och coach under ett års tid i Nordic Circles mentorprogram! De utvalda är Anna Karlander (SE), Josefin Lindberg( SE), Magnus Eide Myhr (NO), Marie Schulz (DK), Eva Steen Nordhagen (DK), Katrín Gunnarsdóttir (IS), Jarkko Partanen (FI) samt Katri Kekäläinen (FI).
Det treåriga projektet The Nordic Circle of Artistic Management erbjuder olika nivåer av engagemang, med både ett mentorsystem och workshops, och syftar till att skapa plattformar för koreografer och dansproducenter för att dela erfarenheter och bygga nätverk. Tanken är att ett utbyte med en erfaren mentor inom dansområdet från ett annat nordiskt eller baltiskt land är till stor nytta för att utveckla kunskap i management och projektledning samt att få tillgång till nya nätverk med kollegor i de andra länderna. The Nordic Circle of Artistic Management är en utveckling av ett tidigare mentorprogram och ett nordisk-baltiskt producentnätverk. För båda dessa program har SITE varit ansvarig.

Det första mentoråret inom The Nordic Circle of Artistic Management inleds i Stockholm den 3-4 oktober 2016, då alla medverkande mentorer och adepter samlas för en workshop. Året avslutas i september 2017 när alla möts igen för att dela med sig av erfarenheter och lärdomar.

 

Genomförs med stöd av Kulturkontakt Nord, Nordiska kulturfonden, Danish Arts Foundation och Statens Kulturråd. För mer information kontakta projektledare Emmy Astbury på SITE, emmy@sitesweden.se

 

Förberedande arbete inför Mentouringprojektet i KedjaMariehamn 2012, foto Anne-Sofie EricsonWorkshop och planering inför Mentouringprojektet i kedja Mariehamn, foto Anne-Sofie Ericsson

 

PAVLEHEIDLER.WORDPRESS.COM

SITE-stipendiaten Pavle Heidler publicerar en ny intervju i sin serie av intervjuer med svenska danskonstnärer på pavleheidler.wordpress.com. I denna intervjuserie intresserar sig Pavle för hur konstnärerna har hittat till dans och koreografi, och förhållandet mellan utvecklingen av deras intresse inom fältet och deras norm-kritiska världssyn. I den senaste intervjun kan du läsa om Sanna Blennow, en Köpenhamnbaserad danskonstnär – vars arbete har visats på bl a Moderna Museet i Malmö – och hennes reflektioner angående hur hon kom att arbeta med Yvonne Rainer’s NO Manifesto, varför hon finner samarbetsmetoder viktiga och inspirerande och vad återverkningarna blir av att välja att inte resa iväg för att arbeta?

 

Pavle H, foto Sanna Blennow1Ett verk av danskonstnären Sanna Blennow som har blivit intervjuad av Pavle Heidler, foto Sanna Blennow

 

SARA LINDSTRÖM TURNERAR MED VERK OM FILM

SITE-stipendiaten Sara Lindströms prisade kortfilm Upp till Dans visas i repris på SVT2 den 27 juli klockan 18.55. I filmen får vi möta några personer på ett äldreboende i det lilla samhället Österbybruk där dans och rörelse blir en ingång till berättelser ur deras liv och en film som berör de små och stora sakerna i livet.

Under sommaren åker Sara på turné till Sydkorea och Göteborgs Dans och Teaterfestival med konstnärsduon Lundahl och Seitl. De spelar verket An Elegy to the Medium of Film, ett interaktivt performanceverk och en hyllning till filmen som medium, och Sara medverkar som dansare och skådespelare.

 

Upp till dans, filmfoto av Sara LindströmUr kortfilmen Upp till dans, filmfoto av Sara Lindström