OPEN CALL TILL THE NORDIC CIRCLE OF ARTISTIC MANAGEMENT

Arbetar du som producent, manager, självproducerande koreograf? Vill du ha en mentor under ett år för att utveckla din verksamhet? Då är The Nordic Circle of Artistic Management något för dig!

 

mentouring i hamnenUnder keðjaMariehamn i augusti 2014 pågick det tidigare mentorprogrammet som SITE var ansvarig för. En aktivitet som genomfördes var att ro i hamnen i Mariehamn och prata om erfarenheter från programmet.

 

Samtida dans i de nordiska länderna utvecklas i rask takt och når samtidigt en allt större  internationell publik. För att bygga vidare på denna framgång är det viktigt att utveckla kompetens och strukturer för ledning, samarbete och produktion inom dansområdet. Det treåriga projektet The Nordic Circle of Artistic Management erbjuder olika nivåer av engagemang, med både ett mentorsystem och workshops, och syftar till att skapa plattformar för koreografer och dansproducenter att dela erfarenheter och bygga nätverk. Tanken är att ett utbyte med en erfaren mentor inom dansområdet från ett annat nordiskt eller baltiskt land är till stor nytta för att utveckla kunskap i management och projektledning samt att få tillgång till nya nätverk med kollegor i de andra länderna.
 

The Nordic Circle of Artistic Management är ett projekt som fötts ur det nordisk-baltiska dansnätverket ke∂ja och som genom SITE som huvudman har erhållit stöd från Kulturkontakt Nord, Nordiska kulturfonden, Danish Arts Foundation och Statens Kulturråd. The Nordic Circle of Artistic Management är en utveckling av ett tidigare mentorprogram och ett nordisk-baltiska producentnätverk. För båda dessa program har SITE varit ansvarig. Projektet kommer att fortlöpa t.o.m. 2019.
 

Det första mentoråret inleds i Stockholm den 3-4 oktober 2016 – när alla medverkande mentorer och adepter samlas för en två dagars workshop – och avslutas i september när alla möts igen för att dela med sig av erfarenheter och lärdomar.
Ansökan och CV skickas med e-post till Emme Astbury, projektledare på SITE: emmy@sitesweden.se
 

Ansökan ska vara minst en A4 och svara på följande frågor:
Varför skulle du vilja delta i mentorprogrammet?
Vilka specifika delar / kunskaper i ditt arbete som en producent vill du utvecklas vidare?
Hur tror du att en mentor kan hjälpa ditt arbete?
 

Skriv din ansökan på engelska. Deadline är den 15 maj.
 

Partnerorganisationerna kommer att välja 8 adepter, som kommer att tilldelas en mentor från ett nordiskt eller ett baltiskt land. Urvalet kommer att meddelas i juni och alla adepter måste kunna delta i startmötet 3-4 oktober. Det är obligatorisk närvaro för alla medverkande.
 

För frågor, vänligen kontakta Emmy Astbury via e-post eller telefon: 0046 (0) 738 015 314
 

SITE Sweden www.sitesweden.se
Project Centre in Dansehallerne www.dansehallerne.dk/projektcentret
Dance Atelier www.danceatelier.is
Performing Arts Hub Norway www.danseogteatersentrum.no
Arts Management Helsinki www.artsmanagement.fi

 

nordiskkulturfond_norden_black_rgb

 

KKN_lo-res_dk

 

Danish art

Swedish

 

 

ALLISON AHL DANSAR IDIOT OCH MOVER I MAJ

SITE-stipendiaten Allison Ahl är tillbaka i föreställningen Idiots tillsammans med Björn Säfsten, Sebastian Lingserius, Chrisander Brun och Anna-Soley Tryggvardottir. Tillsammans skapade de verket hösten 2014 genom residens på WP Zimmer och Centro Negra, i samproduktion med MDT. Verket har turnerat i Spanien och Vitryssland under 2015 och är tillbaka för en ny spelperiod på MDT 3-4 maj. Läs mer

Veckan efter följer även återspel och turné av verket MOVER på Inkonst i Malmö. MOVER skapades under hösten 2015 genom residens och samproduktion med Västmanlandsmusiken Västerås och MDT, signerat Sebastian Linsgerius / KASS produktion. Dansare är Allison Ahl, Sanna Söderholm, Dan Johansson och Love Källman. Musikdesign av Franz Edvard Cedrics. MOVER spelas på Inkonst den 14 maj. Läs mer

Allison Ahl och Sebastian Lingerius, foto Chrisander Brun och Niklas Dennermalm

Allison Ahl och Sebastian Lingerius, foto Chrisander Brun och Niklas Dennermalm

 

FULLT UPP FÖR ROBIN DINGEMANS

Sedan i mars arbetar SITE-stipendiaten Robin Dingemans med Grunkan Funkar, ett nytt verk för Regionteatern Blekinge Kronoberg som riktar sig till barn från 3 år. Samtidigt fortsätter succéföreställningen Dörren sin turné. Dörren riktar sig till två- till sexåringar och har alltsedan premiären på Weld hösten 2014 spelat över hundra gånger, både i Sverige och England. Under april/maj spelar Dörren på Norrlandsoperan i Umeå samt i Holmsund, Malå, Gällivare och Vindeln. Pågående är också The Assimilation Project, en performance av Peter Milles och Robin Dingemans i vilket de utforskar integration/migration. The Assimilation Project görs med endast en person i taget och uppgiften är att under en timmes tid förändra varandra. 28-29 april dansar Robin i föreställningen Phoenix av Weld Company och Rebecka Stillman på Dansens Hus stora scen.

Läs mer

 

Dörren_1-2 for mail

Robin Dingemans föreställning Dörren turnerar i Norrland, foto Pari Nadari

 

EN MASSA FLAMENCO FÖR PIA POHJAKALLIO

SITE-stipendiaten Pia Pohjakallio förbereder sig för tredje säsongavslutningen på Stockholms tablao, flamencoscen, FlamencoFredag@Odenplan! Utöver de populära flamencokvällarna på Pygméteaterns Lilla Kulturhus, har FlamencoFredag under våren även gett skolföreställningar, gjort ett utsålt gästspel på Stallet i Stockholm och öppnat Folk- och Världsmusikgalan 2016 på Västerås Konserthus med en uppskattad lunchkonsert. Tablaon har fått 4 nya datum på Pygméteatern och 15 artistförslag för höstsäsongen, så nu är planeringen i full gång! Läs mer

Pia har under första delen av 2016 också hunnit med två kortare turnéperioder med föreställningen Origen, ett uppskattat gästspel och workshop på Stockholm Tap Festival och skolföreställningar med Flamenco de los Niños (som spelats i mer än 300 föreställningar sedan starten 2011). Blicken riktas sakta men säkert på sommarens residensmöjligheter och en spännande höst!

 

FF fov 2016 for mail

Pia Pohjakallio och Rodrigo Gonzalez på öppningskonserten av Folk- och Världsmusikgalan i Västerås Konserthus, foto P Bothén

 

ANNA ÖBERG GÖR EN KOROEGRAFISK UNDERSÖKING AV FOLKDANS

Den 3 maj gör SITE-stipendiaten Anna Öberg ett gästspel på Dalateatern med den interaktiva föreställningen En koreografi. Arbetet tar sin utgångspunkt i ett personlig och koreografisk undersökande av identitet, tradition och folkdans där publiken i formen av en guidad tur bjuds in att titta på dans, delta i dans och prata om dans. Medverkande är Anna Öberg samt musikern Anders Löfberg.

Läs mer

 

En korografi, foto Petra Eriksson1

En korografi, foto Petra Eriksson

 

BLACK FOREST FÖR MARI CARRASCO

SITE-stipendiaten Mari Carrasco har haft premiär med föreställningen Black Forest, ett verk som är gjort för Norrdans med 9 dansare från kompaniet. Black Forest hade premiär den 4 april på Härnösands Teater och kommer att spela på Uppsala Konsert och Kongress den 4 maj kl 19.30. Läs mer

 

Scenkonstbolaget Norrdans, Black Forest , foto Carl Thorborg avlång

Scenkonstbolaget Norrdans, Black Forest , foto Carl Thorborg

 

SITE HÄLSAR NORBERGFESTIVAL VÄLKOMMEN SOM NY HYRESGÄST

Arrangörsföreningen Anrikningsverket är nya hyresgäster på SITE. Föreningens grund finns i Bergslagen, i en nedlagd gruva och dess anrikningsverk, där man varje sommar arrangerar Norbergfestival. Anrikningsverket arbetar med att främja utforskande elektronisk musik som rör sig i populärkulturens periferi –  allt från väldigt dansanta rytmer till långsam drone. Anrikningsverket jobbar även med konst av intermedial och audiovisuell karaktär. Den 28-30 juli är det dags för den sjuttonde upplagan av Norbergfestival i Norberg, Västmanland.
Läs mer

Norberg festival, foto Peo BengtssonNorberg festival, foto Peo Bengtsson

 

VÄLKOMMEN PÅ FEST

På SITE torsdag 12 maj
kl. 18.00 till sent!

fest 12 maj 2016

Vi inviger vår nya producentateljé och hälsar alla nya stipendiater och hyresgäster välkomna. Och självklart firar alla vi andra att vi fortfarande är här! Vi bjuder på musik, mat, ljud, rörelse och dryck. Ni bjuder på er själva!

O.S.A. oss gärna innan! info@sitesweden.se

T-bana Telefonplan. Gå mot Konstfack, ingång på gaveln i Svarta Huset, 4 tr

 

OPEN CALL – PRODUCENTATELJÉN

SITE startar Producentateljén – en plats för producenter att jobba från och utveckla sig i ett professionellt sammanhang. Vi söker dig som nu håller på att etablera dig som producent inom dans-  och scenkonst, men inte har någon fast kontorsplats.

Producentateljén erbjuder kostnadsfritt kontorsplats  i en professionell miljö med kollegor, kunskap och nätverk under ett år på SITE på Telefonplan. Producentateljén blir ett komplement till SITE stipendium för koreografer och SITE residens för nationella och internationella konstnärer i studion. Producentateljén blir en lots och mötesplats, en kugge som är absolut nödvändig för scenkonstnärerna, för produktion inom dans och övrig scenkonst.

Låter detta som något för dig?

Vi vill att du berättar om dig själv, din bakgrund och utbildning. Komplettera med ditt CV. Vi vill också ha en kort text, ca halv A4 om varför du vill ha en kontorsplats och nätverk hos SITE.

Ansökningen mejlar du till anne-sofie@sitesweden.se senast den 17 april 2016

Hjärtligt välkommen med din ansökan!

Anne-Sofie Ericsson,
Verksamhetsledare SITE Sweden

 

exterior SITE Telefonplan, foto SITE

TVS

från gradäng 2

allmänt och kök

 

NYA SITE STIPENDIATER 2016

Varje år utser Produktionshuset SITE ett antal stipendiater som under ett års tid får skrivbordsplats i en kreativ miljö i produktionshuset SITE på Telefonplan med tillgång till mötesrum, individuell rådgivning och studiotid i SITE Studio. Kompetensutveckling genom kursen OPM (Organisk Processmetod), en affärsutvecklingsplan för kulturella och konstnärliga verksamheter, genomförs under stipendietiden.

 

SITE stipendiaterna för 2016 är dansarna och koreograferna: Allison Ahl, Anna Öberg, Sara Lindström, Pavle Heidler, Robin Dingemans, Pia Pohjakallio och Mari Carrasco.

 

 

På SITEs hemsida kan du läsa mer om stipendiaterna, om deras verksamhet och förhoppningar inför året på SITE.

 

-Jag vill ta tillfället i akt att ha en bas att arbeta från. Att arbeta på min egen struktur, och förbättra min förmåga att administrera, producera, skriva, och bygga vidare på min konstnärliga syften. Jag tror att arbeta tillsammans med och på SITE kommer att ge ett nytt perspektiv på produktionsaspekten av mitt nuvarande arbete, säger dansaren och koreografen Allison Ahl.

-Jag vill gärna visa upp mitt arbete  för andra under produktionsprocessen, snarare än mot slutet, något som jag tror SITE är en perfekt plattform för. Jag vill också förbättra mina organisationsförmåga och bli bättre på att hantera tidsplanering på lång sikt, säger Sara Lindström, frilansande konstnär.

 

logga site