STORT INTRESSE FÖR SITE / SPACE / SPECIFIC

Mer än 300 personer kom till festivalen SITE / SPACE / SPECIFIC som SITE arrangerade i Svarta huset på Telefonplan den 25-26 nov tillsammans med SITEs stipendiater 2016-2017, Transit Kulturinkubator och Norbergfestivalen. SITE Studio huserade en klubb och en festival med framträdanden, workshops, one to one upplevelser, filminspelningar och platsspecifika verk som ägde rum både dag och natt. Mer om de medverkande här.
Tack! Thank You! Gracias! Till alla som kom, till de medverkande och till våra medarrangörer!

 

pia-2-per-lennerRAPPU/LATIDO av och med Pia Pohjakallio och Per Lenner i trapphuset
under
SITE / SPACE / SPECIFIC, foto Monica Sihlén

 

TACK FÖR SENAST, KULTURKONTAKT NORD!

Som representant för SITE och projektledare för Nordic Circle of Artistic Management deltog Tina Eriksson Fredriksson på Kulturkontakt Nords träff för projekt med långsiktiga nätverksstöd i Oslo den 14-15 nov.
-Ett strålande format och initiativ där ackumulerad kunskap snabbt kunde spridas och delas mellan deltagarna/bidragstagarna, tyckte Tina Eriksson Fredriksson om mötet. -Vilken källa till kunskap och nätverk, fler sådana initiativ borde skapas!

 

PRODUCENTATELJÉN DECEMBER 2016

Producenterna i Producentateljén har mycket på gång som vanligt! Sara Bergsmark är en del av Hybris Scenkonstkollektiv som under dec/jan gör ett interaktivt ljudverk för Lule Stassteater, tillsammans med ungdomar i Luleå. Annars jobbar Sara just nu mest på MDT och med koreografen Ludvig Daae och det nya verket Dance to Dance to som har premiär i februari.

Lina Dahlgren är nyss hemkommen från Köpenhamn och Ice Hot Nordic Dance Platform, där hon representerade koreograferna Disa Krosness och Robin Dingemans. Efter nyår ser Lina fram emot Disa Krosness premiär av Parts of Life som spelar 25, 27 och 28 jan på Kanneltalo Cultural Center i Helsingfors och är ett internordiskt projekt tillsammans med FreeCollective.

Anna Holmlin Nilsson arbetar med Teater Komets uppsättning av JÄVLA PARASITER! en pjäs om två unga människor som möts på ett asylboende, om att komma ny till ett land dit man tvingats fly och om den plågsamma ovissheten innan man vet om man får stanna. JÄVLA PARASITER! har premiär på Teater Tribunalen den 13 februari 2017.

 

ludwig-daae-dance-to-dance-to-foto-joanna-nordahlLudwig Daae, Dance to Dance to, foto Joanna Nordahl

MARI CARRASCOS NYA VERK HETER PAPER PLANE

Den 9 januari startar repetitionerna av SITE-stipendiaten Mari Carrascos nya produktion, Paper Plane, på Riksteatern. Mari arbetar här med fyra dansare: Ida “Inxi” Holmlund (FI), Stacey Aung (USA), Michael Tang Pedersen (DK) och Jade Stenhuijs (NL). Tillsammans med dansarna skapar Mari en visuell, melankolisk och vacker värld fylld av luftslott, längtan, drömmar och humor. Musiken är nykomponerad av kompositören Mikael Karlsson – känd för Alexander Ekmans A Swan Lake och Midsommarnattsdröm. Mari och Mikael har tidigare samarbetat i verket Black Forest för Norrdans.
Paper Plane har premiär den 6 mars 2017 på Stora Teatern i Göteborg och åker sedan på riksteaterturné till teatrar och skolor i hela Sverige t.o.m. maj 2017. Läs mer.

 mari-carrasco-paper-plane-foto-simon-soderberg1Mari Carrascos Paper Plane, foto Simon Söderberg

 

PIA POHJAKALLIO AVSLUTAR OCH BLICKAR FRAMÅT

SITE-stipendiaten Pia Pohjakallio har händerna fulla inför den stundande säsongavslutningen 9 dec på FlamencoFredag, Stockholms flamencoscen. Det kommer att bjudas på såväl traditionell flamenco som en resa på flamencons krokiga vägar genom olika musik- och danskulturer med bland andra Debasish Mukherjee, en tablaspelare i världsklass. På fredagen presenteras även hela vårsäsongens program!

Nu är det också tid att sammanfatta, utvärdera och planera för 2017 och framöver. Klart redan nu är att det blir en större premiär, en längre utlandsturné och förhoppningsvis även en del hjälp i produktionsarbetet!

rappu-coetani-nikos-2Projektet RAPPU av och med Pia Pohjakallio fortsätter 2017, foto Coetani Nikos

 

ROBIN DINGEMANS ARBETAR MED EN NY BARNFÖRESTÄLLNING

SITE-stipendiaten Robin Dingemans är tillbaka från en intensiv vecka i Vänersborg där han befunnit sig på residens tillsammans med Peter Milles för att arbeta med kommande projekten Community Assimilation project och PETER, det relativt lilla trädet. Föreställningen PETER, det relativt lilla trädet riktar sig till barn i åldern 6-12 år och tar på ett nyanserat sätt upp frågor som rör integration och främlingsfientlighet. Robin och Peter mötte nyanlända barn och barn från en byskola utanför Vänersborg och arbetade med dem i en workshop. Robin är dessutom väldigt glad att Peter, det relativt lilla svenska trädet beviljats stöd från Kulturrådet!

robin-och-peter-dansar1

TACK FÖR FESTIVALEN SITE / SPACE / SPECIFIC!

SITE / SPACE / SPECIFIC är över för den här gången!
Tack! Thank You! Gracias! SITE Studio har huserat klubb och festival under helgen och idag gick sista tekniklasten iväg. Tack Transit Kulturinkubator – tid, råd och rum för konstnärliga verksamheter och NORBERGFESTIVAL/ Anrikningsverket för ett strålande samarbete.

Och mitt varmaste, varmaste tack till alla er som gjorde konsten möjlig och närvarande! Adam Stoffski,Pia Pohjakallio, Per Lenner, Sara Lindström, Anna Öberg, Pavle Heidler, Mira Mutka, Eleanor Campbell, Samuel Draper, Robin Dingemans, Peter Mills, Ellen Nordlund, Elsa Kristina Sundin, Pär Lindblom, Johanna Brandt, Sara, Daniel, Katja, Kali, Fabian, Christoffer, Wassim, Adde, Hanna, Mårten, Simon Revilla, Monica Sihlén, Paula, Joel, Johanna, Varja, Daniel och alla ni som kom och deltog i våra framträdanden, workshops, one to one upplevelser, filminspelningar och platsspecifika verk.

Tänk vilken fin konst våra fantastiska trollande knän kan åstadkomma!

//Tina Eriksson Fredriksson/SITE

 

entre-site-foto-tina-eriksson-fredrikssonFoto Tina Eriksson Fredriksson

ANNA ÖBERG FILMAR I NORGE

Under november jobbar SITE-stipendiaten Anna Öberg återigen i Norge. Denna gång som koreograf i Bergens yttersta kustband tillsammans med filmaren Hans Kr. Bukholm och musikern Anette Torsheim inför arbetet med filmen Isle of the dead.

 

foto-hans-krFoto Hans Kr. Bukholm

 

PROJEKTARBETE OCH TURNÉ FÖR PIA POHJAKALLIO

SITE-stipendiaten Pia Pohjakallio jobbar just nu för fullt med projektet LATIDO: “a project based on reflections on flamenco schooled bodies meeting different spaces and soundscapes.” I oktober inleddes samarbetet med flamencokonstnären Mariano Cruceta och i början av november visade Pia solot RAPPU i Grekland på Coetani Experimental Flamenco Festival. Nu fortsätter Pia med projektet i Stockholm. I november åker också Stockholms tablaos turnékompani Flamenco All Stars på en kort turné till Stockholm, Göteborg och Vänersborg. Fredagen den 18 november återvänder de till hemmascenen på Pygméteatern i Stockholm med nya spännande gäster! Vi ses väl där?!

 

pia-delnorte-foto-lFoto L. Järnefelt

 

ROBIN DINGEMANS ÄR PÅ RESIDENS

SITE-stipendiaten Robin Dingemans befinner sig under oktober och november på residens på Vitlycke Art Center tillsammans med Peter Milles. De har påbörjat arbetet med Community Assimilation project och PETER, det relativt lilla trädet – den sistnämnda riktar sig till barn i åldern 6-12 år och kommer ha premiär på Weld hösten 2017. Regionteatern Blekinge Kronobergs nya föreställning Grunkan Funkar, ett nytt dansverk för barn från 3 år, av Robin Dingemans, hade premiär 4 oktober och kommer nu turnera hela hösten och våren.

 

3_grunkan_funkar__foto_linaalriksson-1Grunkan funkar, foto Lina Alrikson