Under juni välkomnar SITE två konstnärsgrupper på residens: We Insist från Norge med koreografen Mia Habib och ljuddesignern Jassem Hindi, samt Together Alone med Stockholmsbaserade pavleheidler, Samuel Draper och Mira Mutka i sällskap med Matilda Lidberg, Ilse Ghekiere, Skye Reynolds och Deirdre Morris. Under vistelsen kommer grupperna att arbeta med aktiviteter som genererar konstnärligt innehåll och utveckling av arbetsmetoder med publikdelaktighet. Håll utkik efter inbjudningar på vår Facebooksida!

We Insist kommer till SITE Nordic Residency med sitt pågående projekt THE STRANGER WITHIN som undersöker samtidsaktuella frågor kopplade till främlingskap. We Insist jobbar konceptuellt, poetiskt, performativt och politiskt utifrån förutsättningen att projektet förflyttas mellan olika platser. Genom konstnärliga uttryck, samtal och delaktighet samlar THE STRANGER WITHIN material och bjuder in till möten med människor som inte har invanda ingångar till scenkonst.

Together Alone samlar danskonstnärer för samtal och visningar av sina pågående processer utan att rikta det konstnärliga arbetet mot en föreställning eller ett annat förutbestämt format. Kollektivet har tidigare bjudit in till Dance Concerts på SITE vid Telefonplan och öppnar denna gång dörren till THE SUPERGIANT STAR PRACTICE WITH DANCE.

Under hösten kommer We Insist och Together Alone tillbaka till Nordic Residency, tillsammans med det finska kollektivet WAUHAUS.

Nordic Residency är ett nytt projekt initierat av SITE med stöd av Nordisk Kulturkontakt och Stockholms stad för att lägga grunden till ett residenscenter i våra nya lokaler i Farsta. Residensets inriktning är på konstnärligt arbete som ifrågasätter maktstrukturer, provar nya sätt att möta publiken och bjuder in till dialog under sin process.

 

Foto We Insist ©Mia Habib/Jassem Hindi