Under november och december välkomnar SITE tre nordiska konstnärsgrupper från Finland, Sverige och Norge på residens: WAUHAUS (FI), TOGETHER ALONE (SE) och Stranger Within (NO).

Nordic Residency är ett nytt projekt initierat av SITE med stöd av Nordisk Kulturkontakt och Stockholms stad. Fokus ligger på konstnärligt arbete som ifrågasätter maktstrukturer, provar nya sätt att möta publiken och bjuder in till dialog under processen. Läs mer om SITE Nordic Residency här.

Kontakta oss gärna på via epost för anmälan och förfrågningar när det gäller workshop och visningar.


W A U H A U S BJUDER IN TILL PLAY HOUSE WORKSHOP

 

LAY HOUSE är ett rum där du kan släppa allt annat, uppleva olika möten och röra dig till en annan takt. En kram, en långsam dans, en mild kamp, känslan av att flyta i luften. Varje övning tar hänsyn till dina unika färdigheter, styrka och mod. PLAY HOUSE kräver ingen speciell kompetens eller kunskap från dig som deltagare, bara nyfikenhet. Rekommenderad ålder från 15 år. Workshoppen PLAY HOUSE med Jarkko Partanen äger rum på SITE den 23 november kl 10-12. Anmäl dig här.

Under residensperioden kommer W A U H A U S även arbeta med projekten MATTER och SAPIENS. Läs mer här!


TOGETHER ALONE VISAR THE EVENT HORIZON PRACTICE

HORIZON PRACTICE för första gången inför publik den 7 december. THE EVENT HORIZON PRACTICE tar upp och undersöker begreppet utmattning i ett försök att skapa dans som är meningsfull och nödvändig och där dansen är en livskraftig form av kommunikation och kunskapsutbyte. Föreställningen ingår i Together Alones serie av experimentella performativa dansmetoder som de kallar THE CELESTIAL BODY.

Mer information om THE EVENT HORIZON PRACTICE kommer snart via sociala medier. Läs mer om Together Alone här. @pavleheidler.


MIA HABIB OCH JASSEM HINDI PRESENTERAR STRANGER WITHIN

Under sin residensperiod på SITE kommer Mia Habib och Jassem Hindi att visa STRANGER WITHIN för publik den 13 dec kl 19. Anmäl dig här.

Danskonstnärerna Habib och Hindi fortsätter också sin vana trogen att uppträda i privata hem i utbyte mot en middag eller en fika, som de har gjort under de senaste två åren under arbetet med STRANGER WITHIN.

STRANGER WITHIN undersöker samtidsaktuella frågor kopplade till främlingskap. Genom konstnärliga uttryck, samtal och delaktighet samlar STRANGER WITHIN material och bjuder in till möten med människor som inte har invanda ingångar till scenkonst. Se en trailer här. Läs mer om projektet här!

 

Bilderna: Play House, foto Jarkko Partanen & Diàne. @pavleheidler,  Jennifer Lopez