SITE utser varje år 4-6 koreografer/regissörer som får stipendieresurser på SITE. September 2018 – augusti 2019 har Tilman O’Donnell, Emma Tolander, Fanni Ijäs, Nicole Neidert och Anna Öberg en stipendieplats på SITE. Klicka på namnen och läs mer om dem!

Under 1 års tid har stipendiaterna möjlighet att vässa sina konstnärskap genom kontinuerlig coachning och fri residenstid i black box eller studios. De deltar i kompetensutveckling, frukostmöten och har fri tillgång till kontorsplats och mötesrum. En gång per halvår organiserar SITE en workshop där stipendiaterna presenterar och delar sitt konstnärliga arbete med övriga stipendiater och eventuellt en publik.

-SITE stipendium gör att jag kan fokusera på mitt konstnärliga skapande genom att erbjuda en konkret plats att utöva min konst, säger SITE stipendiaten Fanni Iljäs. – Att ha tillgång till en studio och en black box gör att jag kan testa mina idéer och starta processen att skapa ett nytt verk. Att ha en kontorsplats att gå till är också till stor hjälp. Det hjälper mig också att komma i kontakt med andra konstnärer för att utbyta idéer och prata om dans.