SITES medarbetare, koreografer, dansare och konstnärer längtar efter att få komma in i de nya lokalerna i Telestaden i Farsta som är specialbyggda för konstnärlig verksamhet. Det byggs för fullt!

– Många års arbete har äntligen resulterat i att scenkonsten, genom SITE, får en stor, flexibel black box, 260 kvm, 6 meter i tak, dansgolv med golvvärme och utrustad för installationer av ljus och ljud i tak, berättar Anne-Sofie Ericsson, verksamhetsledare på SITE. – Vi får också 2 fina, ljusa studios om 130 kvm respektive 80 kvm, naturligtvis med dansgolv och golvvärme! Som tidigare kan vi erbjuda kontor att hyra samt en stark gemenskap och nätverk när vi nu etablerar oss tillsammans med Konstnärernas kollektivverkstad (KKV) i Farsta.

Visionen med produktionshuset Konstverket bottnar i ett långsiktigt behov av resurser och infrastruktur för produktion av konst som en förutsättning för ett dynamiskt kulturliv lokalt, nationellt och internationellt. SITE och KKV ska i samverkan med Konstverket skapa ett interdisciplinärt konstnärernas hus för konstnärlig produktion, konstnärliga processer, utveckling och nätverk. En invigning för inbjudna gäster sker redan den 31 augusti. SITE, KKV och Konstverket kommer att bjuda in till ett stort öppet hus för alla senare i höst eller tidigt 2019 när inflyttningen är klar.

Vill du veta mer om SITES studios och kontor? Besök gärna vår hemsida eller kontakta oss för mer info.