Press

2018- 10-16

Andersson Dance repeterar PRELUDE - SKYDIVING FROM A DREAM på SITE i Farsta

Andersson Dance (SE) och Scottish Ensemble (UK) har inlett ett nytt samarbete efter den exempellösa internationella framgången med GOLDBERG VARIATIONS - TERNARY PATTERNS FOR INSOMNIA. Den nya föreställningen, PRELUDE - SKYDIVING FROM A DREAM har premiär den 9 november 2018 på Tramway i Glasgow och följs av turnéer i både Storbritannien och Sverige (med Dansnät Sverige). Repetitionerna pågår för fullt i nya SITE Studio på Konstverket i Farsta.

Läs hela pressmeddelandet här.


2017-12-07

Eva Broberg blir verksamhetsutvecklare för nystartade Konsthuset i Farsta
Eva Broberg är utsedd av Konsthusets styrelse att leda arbetet att starta upp och utveckla Konsthuset, det nya produktionshuset för samtida konst som de två organisationerna KKV, Konstnärernas kollektivverkstad och SITE etablerar i Telestaden i Farsta under våren 2018, med planerad inflyttning i juni. Eva tillträder tjänsten som verksamhetsutvecklare i januari 2018.

Läs hela pressmeddelandet här: EVA BROBERG VERKSAMHETSUTVECKLARE 20171207

Eva Broberg, foto privat
Eva Broberg, foto privat. Klicka på bilden för att förstora och ladda ner.

Reflexioner_Telestaden_Foto Binge Eliasson_1
Telestaden, Farsta, foto Binge Eliasson. Klicka på bilden för att förstora och ladda ner.


2017-05-10

KONSTHUSET - ett produktionshus för konst i FarstaKontraktskrivning 8 maj 2017 SITE o KKV, foto gruppen
Nu står det klart att Konstnärernas Kollektivverkstad och produktionshuset SITE flyttar in i Konsthuset i den nya stadsdelen Telestaden i Farsta, efter ett beslut i Stockholms stads olika nämnder under april 2017. KKV och SITE skrev under hyresavtalet med kommunen den 8 maj. Konsthuset blir en unik produktionsplats för all slags konst och en plattform för konstnärlig utveckling. 3700 kvadratmeter fylls med ateljéer, verkstäder och dansstudios. Inflyttning sker i februari 2018.

Läs hela pressmeddelandet här: KONSTHUSET 20170510

Bilden: Alla parter är samlade för att skriva under hyreskontraktet för Konsthuset i Farsta: Anne-Sofie Eriksson, verksamhetsledare SITE, Kristofer Schönborg, förvaltare Fastighetskontoret, Ulrika Algotsson, styrelseledamot SITE, Katrin Behdjou Arshi, kulturlots Stockholms stads kulturförvaltning, Bo Andér, styrelseordförande SITE, Gunilla Bandolin, styrelseordförande KKV, Emilie Florin, KKV.
Foto: SITE & KKV. Klicka på bilden för att ladda ner.

Tidigare pressmeddelanden

2016-03-21 2016 års SITE stipendiater utsedda
SITE stipendiaterna för 2016 är dansarna och koreograferna: Allison Ahl, Anna Öberg, Sara Lindström, Pavle Heidler, Robin Dingemans, Pia Pohjakallio och Mari Carrasco.

2015-11-24 SITE SPECIFIK Pilotfestival 27-28 nov
SITE bjuder in till SITE/SPECIFIK Pilotfestival och en konstnärlig och koreografisk rundvandring med soppa och glögg, den 27-28 november, i Svarta huset på Telefonplan. Deltagande konstnärer är Ellen Söderhult, Mandi Tiukkanen, Pia Pohjakallio, Per Lenner, Annika Heed, Emelie Johansson, Bodil Persson, Anna Bontha, Elise Brewer, Lisa Schåman, Elise Sjöberg och Frida Klingberg.

2015-04-24 2015 års SITE stipendiater utsedda
SITE stipendiaterna för 2015 är dansarna och koreograferna: Pia Pohjakallio, Mari Carrasco, Mirko Guido, Tove Skeidsvoll, Clara Lee Lundberg och Shake it Collaborations (Tove Sahlin och Dag Andersson).

2014-06-05 Dansmöte i Mariehamn 6-9 augusti
Koreografer, dansare och producenter från en rad olika länder samlas 6-9 augusti på keðjaMariehamn2014 Dance Encounter i Mariehamn för att prata om dansens framtid i Norden och de baltiska länderna. På programmet står seminarier, samtal, nätverkande, föreställningar – ja till och med en tur med roddbåt i den vackra hamnstaden på Åland.

2014-04-15 Nya stipendiater utsedda för 2014
De nya SITE stipendiaterna för 2014 är: Aurelia Le Huche, Clara Lee Lundberg, Mirko Guido, Tove Skeidsvoll, Ulrika Larsen och Sebastian Lingserius.

2013-04-08 SITE presenterar nya stipendiater för 2013
På måndag 8 april presenteras de nya SITE stipendiaterna för 2013. Skrivbordsplats, rådgivning, studiotid och mötesrum under ett års tid är vad som erbjuds dem.
-Det handlar inte minst om att få tillgång till en kontorsplats i en kreativ miljö och om de möten som uppstår mellan stipendiater och alla andra som jobbar eller vistas här, säger Anne-Sofie Ericsson, verksamhetsledare på SITE.

2013-01-28 - Allt klart för mentorprogram för unga dansproducenter
Nu startar keðjas mentorprogram för dansproducenter och koreografer med producentansvar. Alla adepter och mentorer är utsedda. SITE ansvarar för programmet i samarbete med Kultur i Väst samt SL Independent Theatres of Island och Dansehallerne i Köpenhamn.

2012-09-17 Stort nordiskt-baltiskt dansmöte i Tallinn
Textlaboratorier, tankesmedjor och seminarier står på programmet när det internationella dansmötet ”Partnerskap i dans” går av stapeln 18-20 september i Tallinn. Evenemanget samlar mer än tvåhundra dansare, koreografer, producenter och pedagoger – alla verksamma inom den samtida dansen i de nordiska och baltiska länderna. Mötet är en del av det treåriga dansprojektet keðja 2012-2015 som fokuserar på samtida dans i den nordisk-baltiska regionen. De svenska samarbetspartnerna SITE och Kultur i Väst finns naturligtvis på plats i Tallinn!

2012-03-16 6 miljoner i EU-pengar till dansnätverket keðja och SITE
Det nordisk-baltiska dansnätverket keðja har beviljats ett stöd på 6,4 miljoner kronor från EU:s kulturprogram för de närmaste tre åren för att arbeta med aktiviteter som stärker den samtida dansen i de nordiska och baltiska länderna. keðja är ett av fjorton projekt i hela EU som blir beviljade ett flerårigt stöd. Nu får keðja ny organisation, nya deltagare och en ny partner i Sverige: produktionshuset SITE på Telefonplan i Stockholm.

2012-02-27 Ny verksamhetsledare och nya stipendiater på SITE
Produktionshuset SITE presenterar nya verksamhetsledaren Anne-Sofie Ericsson och nya stipendiater för 2012.

2011-02-15 Site expanderar
Produktionshuset SITE presenterar nya stipendiater, ett nytt projektrum som skall odla det nya och ett internationellt ateljéprogram för kreativa företagare.

2009-09-16 - Länk saknas
Motivering för stipendierna
Kulturföreningen SITE har glädjen att för första gången ut sina kulturstipendier – med ett sammanlagt värde av 320 000 kronor – till 8 framstående kulturutövare i Stockholm inom dans, performance och experimentell teater. Motiveringen lyder: För att de är nyskapande och orädda, fyllda av kreativa idéer och därför att de på ett ypperligt sätt gjort sig bemärkta både nationellt och internationellt. För att de kombinerar erfarenheter ur det lokala och europeiska perspektivet på nya spännande sätt i sin scenkonst.

2009-05-20 - Länk saknas
Stockholm har fått ett nytt scenkonsthus – pressmeddelande 21 maj 2009
På onsdag 27 maj invigs SITE, Stockholms nya produktionshus för scenkonst. Välkommen på pressträff kl 15.00-16.00 då våra åtta vinnare av SITEs kulturstipendium presenteras och huset invigs.
– Stockholm har nu för första gången alla resurser samlade på ett ställe för de fria scenkonstnärerna, säger Åsa Edgren, en av initiativtagarna och drivkrafterna bakom SITE.