Amanda Norlander

Amanda Norlander är sedan 2008 verksam som producent och arbetar främst med scenkonst för barn och unga. Amanda har arbetat för bland andra Avart Dans & Rörelse, Bastardproduktion, Räserbyrån, Viktor Fröjd, Zebradans och Weld. Sedan 2009 arbetar Amanda som producent för Ingrid Olterman Dans med föreställningar och verkstäder där barnets egen kreativitet, lust och glädje lyfts fram. I nuläget innefattar verksamheten fem turnerande föreställningar; en turné med 75 föreställningar i höst. Ett uppdrag som kommun koreograf i Upplands-bro 2017. Internationella gästspel i Madrid och London samt en helt ny produktion: Öar med premiär hösten 2017.

Förutom arbetet för koreografer och fria grupper arbetar Amanda som projektledare för länskulturfunktionerna i Stockholm, samt har arbetat både på DIS och Teatercentrum Östra.

Amanda är utbildad dansare vid LABAN i London, BA (Dance Theatre) examen 2007. Sedan 2012 har Amanda varit verksam som danskonstnär och pedagog inom Skapande skola. På förfrågan föreläser Amanda om sina olika skapande skola projekt och arbetsmetoder. Bland annat blev hon inbjuden att medverka i en paneldebatt i riksdagen med temat ”kultur i skolan och skapande välfärd” 2013. Förutom att arbeta med skapande skola arbetar Amanda på Balettakademien som danspedagog. Samt hon är med i Kultur i vårdens utbud med ett program för seniorer “Dansa med humor och glädje”.

– Ibland söker jag efter en titel som sammanfattar alla mina varierade uppdrag och då kallar jag mig för “dansspridare”. Jag startade mitt företag WithinArt 2007 direkt efter min examen och jag finner det både drivande och möjliggörande att arbeta som egen företagare.

 

Amanda Norlander
www.withinart.se
070-499 22 84
info@withinart.se