Cyntia Botello

Cyntia Botello är född och uppvuxen i Mexiko, bor i Sverige sedan 1998. Sedan hösten 2016 studerar hon på DOCH i Stockholm och läser en masterexamen i samtida dansdidaktik. Cyntia har också själv producerat korta dansfilmer, både som dansare, koreograf, filmare, fotograf och producent. Hon är en mångfacetterad konstnär som har samarbetat över konstgränserna i olika dansfilmprojekt med såväl musiker, som poeter och performancekonstnärer.

2014 startade Cyntia ScreenDance Festival, en dansfilm festival, i Stockholm. Hon är dessutom co-producent till ett nordisk samarbetsprojekt 60secondsdance, en online dansfilmtävling.

-Jag vill sitta på SITE för att uppnå ett mer professionellt sätt att jobba i de olika projekt jag jobbar med, säger Cyntia- Jag vill förbättra mina arbetsmetoder, vidareutveckla och effektivisera mitt sätt att arbeta. Jag vill dessutom utveckla det jag gör i ett mer innovativ perspektiv.

-Mina förväntningar är att kunna möta likasinnade dansintresserade och konstnärer för att utveckla mina kunskaper som producent. Att finna arbetsro, trygghet, en egen plats är någonting jag har önskat länge. Att hitta inspiration hos de jag möter på SITE är ett plus.

Cyntia Botello
+46 (0)70 380 39 97
Läs mer på www.cyntiabotello.com