Henrik Jingåker presenterar sig!

posted in: Aktuellt | 0

– Jag heter Henrik Jingåker och jag gör min LIA (Lärande i arbete/praktik) hos SITE under våren! Efter min uppväxt i Edsbyn, Hälsingland, flyttade jag till Göteborg för att studera till musikalartist på Balettakademien. Efter examen (2018) har jag intresserat mig mer för eget skrivande, och är i en process av att utveckla en nyskriven musikal om våld i nära relationer med arbetstiteln ‘’Tre Steg Fram’’ där jag komponerar musiken. (Se och lyssna gärna här.)

– Just nu studerar jag till internationell kulturprojektledare på Kulturverkstan i Göteborg. Under min tid här på SITE har jag huvudansvar för planering och kommunikation kring ‘’Kulturkväll Farsta’’. Det bästa med att vara här är den kreativa miljön bland alla konstnärer, blandat med den överblick jag får av SITE som verksamhet. Något som framkommit under samtal med konstnärer i huset är vilken enorm skillnad SITE gör för de fria konstnärerna. Här finns ett rum för att skapa och utforska sitt konstnärskap helt kravlöst samt kontorsplats, tillgång till publika visningar, workshops och rådgivning. SITE kan verkligen vara nyckeln till den svårnavigerade kulturbranschen för så många individer.

Bilden överst: Henrik Jingåker. Foto privat.