Nea Landins nya verk har premiär i juni

posted in: Aktuellt | 0
desktop dreams. Foto Nea Landin.

desktop.dreams heter Nea Landins verk som har fått stöd från Kulturbryggan och kommer ha premiär genom SITE/Specific Festival i juni 2023. Det är ett delvis interaktivt, livestreamat dansverk som utspelar sig på datorns skrivbord. Verket utforskar koreografi i det tvådimensionella rummet och rör sig mellan transhumanistiska idéer kring teknologi som kropp, och cyberpunk-romantiseringar av maskinen som partner. Hur dansar jag [i] och/eller [med] en dator? Om jag använder datorskrivbordet som scenrum och dess olika program som förlängningar av lemma roch sinnen, blir detta existens på ett nytt plan? Mer information om arbetet kommer så småningom att publiceras här.

Gabriel Widing presenterade nyligen prototyper av Mobiliserad och Control Game, som Nea och Gabriel skapat tillsammans, på Scenariofestivalen i Stockholm. Läs mer om Neas och Gabriels arbete här och här.

Just nu spelar Nea Lilla Svansjön av Claire Parsons Co. & Unga Dramaten på Dramaten. Och snart går hon in i projektet Newcomers med koreografen och dansaren Robin Jonsson.