”Nights don’t have names” av och med Fanni Ijäs

posted in: Aktuellt | 0
Nights Dont Have Names av och med Fanni Ijäs. Foto Fanni Ijäs.

Koreograferna Fanni Ijäs och Frédéric Gies blev ihopparade som adept och mentor i SITE:s och MARC:s gemensamma residens för en koreograf med konstnärlig mentor 2021. Under 2022 har de arbetat vidare, tillsammans och var för sig, i SITE:s första produktionsresidens för dans. Nu har de skapat varsitt solo och den 2 juni blir det premiär på SITE i Farsta för en delad kväll med två helt nya verk!

Nattiden, den tysta oasen.
Basen och dansen, sirenerna som lockar in en.
En oemotståndlig inre revolt.

Nights don’t have names – av och med Fanni Ijäs – är en dansföreställning som sätter den tysta och öde nattiden i fokus och utforskar dess möjligheter till kroppslig och sinnlig befrielse samt världsskapande. Musikens tunga bas och den dansande kroppen agerar som sirener som lockar till sig besökare i nattens tystnad. Målet är att bryta ner den uppgiftsdrivna och effektiviserade dagkroppen i bitar. Med hjälp av dans, musik och tillhörighet uppstår en njutande, inkännande och kroppsbejakande nattkropp. Med klubbmiljön i fokus och housedansens vokabulär som medel utforskar verket hur omorganisering av ens kropp kan leda till en oemotståndlig inre revolution fullt av självkännedom, empati och solidaritet som kan smittas av.

Det avskalade rummet är en korsning mellan ett scenrum och ett dansgolv. Verket bjuder publiken att dela scenrummet med den ensamma dansare och musiken med strävan att öppna upp för tanken om hur njutning kan vara början till en individuell, kollektiv och lokal men även en global förändring.

Koreografi och dans: Fanni Ijäs
Musik: DJ Qu
Kostymdesign: Hanna Kisch

Save the dates – 2-4 juni! Mer information kommer!