Nya SITE residenskonstnärer 2020-2021

posted in: Aktuellt | 0

Vi välkomnar våra nya residenskonstnärer Corinne Mustonen, Mari Raudsepp, Jannine Rivel, Adam Seid TahirAlica Tserkovnaja och Gloria Hao samt Ellinor Tollerz Bratteby och Sanna Söderholm från Uncover Choreography! 

Shaya Khalil, Gülbeden KulbayMira Mutka, Mireia Piñol inleder samtidigt sitt andra år som residenskonstnärer.

SITE utser varje år ett antal koreografer/regissörer som får stipendieresurser på SITE. Under ett års tid har residenskonstnärerna möjlighet att vässa sina konstnärskap genom kontinuerlig coachning och fri residenstid i SITE studios. De deltar i kompetensutveckling och har fri tillgång till kontorsplats och mötesrum. En gång per halvår organiserar SITE evenemang, exempelvis SITE/Specific Festival, där residenskonstnärerna presenterar och delar sitt konstnärliga arbete med övriga residenskonstnärer och eventuellt en publik.

– Residens på  SITE betyder att vi kan fokusera på arbetet med vår konstnärliga praktik, säger Sanna Söderholm and Elinor Tollerz Bratteby från dansduon Uncover Choreography. – SITE erbjuder en plattform där konst och konstnärer är i centrum.

– Residens på SITE gör det möjligt för mig att ha en geografisk plats som är ett centrum för mitt arbete, där forskning, produktion, reflektion och övning kan förenas, säger Adam Seid Tahir. – Det gör också att jag kan ta del av andra konstnärers arbete och arbete. Och genom att lära, upptäcka och utveckla min praxis vidare. På vår hemsida site.se kan du läsa om alla tolv SITE residenskonstnärer!