SITE växer och utvecklas!

posted in: Aktuellt | 0
Emelie Johansson på SITE:s tak inför SITE/Specific Festival och cirkusriggning, foto privat.
Anne-Sofie Ericsson på en workshop med MARC på Wanås, foto Rachel Tess

Produktionshuset SITE i Farsta expanderar under 2022 och etablerar sig som ett nationellt och nordiskt residenscenter för scenkonst. Emelie Johansson blir ny verksamhetschef när Anne-Sofie Ericsson slutar på posten efter tio år. Samtidigt pågår rekryteringen av en ny projektledare.  

2022 utökar SITE sin residensverksamhet, vilket möjliggörs av Kulturrådets återstartsstöd. De nya och återkommande residensen kommer att växa till ett omfattande stödprogram för många konstnärer, där SITE blir ett viktigt nav för scenkonstproduktion.

Inom ramen för SITE:s första produktionsresidens för dans och koreografi arbetar koreograferna Fanni Ijäs och Frédéric Gies just nu med varsitt solo. I juni visar de sitt arbete och har premiär under en delad kväll i SITE Blackbox på temat ”Artistic Friendship”.

I sommar finns möjligheten för konstnärer och grupper att söka sommarresidens på SITE och därmed få tillgång till både studios och kontorsarbetsplatser.

I höst erbjuder SITE tillsammans MARC i Skåne residens till en koreograf med en konstnärlig mentor, med studiotid både i Stockholm och Skåne. För den samtida cirkusen erbjuds ett produktionsresidens i SITE Blackbox.

Sommarens och höstens residens utlyses under våren.

Ny verksamhetschef på SITE
Anne-Sofie Ericsson har beslutat sig för att sluta efter tio som verksamhetschef på SITE och flyttar ner till Österlen. Hon lämnar innan sommaren över stafettpinnen till Emelie Johansson som för närvarande arbetar som projektledare. Emelie Johansson har lång erfarenhet från olika arbetsområden inom scenkonst, främst som dansare och koreograf, och har arbetat på SITE sedan 2019. Med anledning av chefsbytet pågår redan nu rekryteringen av en ny projektledare. 

– SITE har under Anne-Sofies ledning blivit en viktig aktör på scenkonstfältet och en central plats där scenkonst kan produceras – skapas – bli till. På SITE står konstnärens verksamhet och behov hela tiden i centrum, exempelvis genom residensverksamheten. De olika typerna av residens kan vara helt avgörande för den enskilda konstnärens utveckling, eller ett scenkonstverks framväxt. Vi vill tacka Anne-Sofie varmt för dessa år och önskar henne en härlig tid framöver!

– Vi i styrelsen är också mycket glada att välkomna Emelie Johansson i rollen som ny verksamhetschef på SITE. Emelie har lång erfarenhet inom scenkonstfältet både från utövar- och produktionsperspektiv och stor kännedom om SITE som organisation, vilket har värdesatts i rekryteringsprocessen. Hon är mycket kunnig och driven med ett stort engagemang vilket hon visat i sin roll som projektledare på SITE de senaste åren.  SITE styrelse 

De har varit 10 fantastiska år med SITE, både på Telefonplan och nu på Konstverket i Farsta. Tillsammans med styrelse och medarbetare är jag både glad och stolt över utvecklingen av SITE:s verksamhet och det produktionshus för scenkonst vi har skapat för konstnärer och konstnärlig verksamhet. 10 år är många år, som gått extremt fort. Det har varit spännande, utmanande och kul att jobba med SITE men till sommaren är det dags för mig att utveckla livet som frilansande inom konst och kultur. Anne-Sofie Ericsson

-Platser som SITE betyder oerhört mycket för scenkonsten och för många konstnärer. Det som är unikt för SITE på Konstverket i Farsta – och extra roligt för oss som arbetar här – är mångfalden av olika konstnärliga uttryck som samsas under samma tak. Jag ser mycket fram emot att få arbeta vidare med SITE som produktionsplats och erbjuda mer stöd till fler konstnärer framöver i våra fantastiska lokaler. Emelie Johansson


Håll utkik efter mer information och våra uppmaningar att söka residens på SITE på sociala medier! Hör gärna av dig om du undrar över något till info@sitesweden.se.