Välkommen till performanceritualen Mekanı Cennet Olsun i Farsta centrum

posted in: Aktuellt | 0

INBJUDAN till performanceritual 
Gülbeden Kulbay
Mekanı Cennet Olsun

NYTT DATUM! Framflyttat p.g.a dåligt väder.
29 maj, kl. 14–15, fontänen på Farsta Torg

Grafikens Hus och SITE presenterar: Gülbeden Kulbay och Mekanı Cennet Olsun – en sorgeritual i Farsta centrum. Konstnären Gülbeden Kulbay bjuder in oss till en stunds kontemplation över våra bortgångna nära och kära, samtidigt som vi blir omfamnade av en bitterljuv sång. Performanceritualen är producerad av Grafikens Hus i samarbete med SITE.

Varje dag blir vi överösta med information, nyheter och händelser som kan väcka många olika känslor och tillstånd. De kan vara sorgsna och hopplösa, de kan vara glada och hoppingivande. Samhällssystemet vi lever i välkomnar vissa känslor mer, och andra mindre. I Mekanı Cennet Olsun viger vi oss till förlustens och sorgens smärta. Som sorgen karvar ur själen, karvar Kulbays medverkande ur en linoleumplatta som avspeglar just den smärtan.

Gülbeden Kulbay är en interdisciplinär konstnär baserad i Stockholm. I sitt konstnärskap behandlar hon frågan om vad det innebär att vara människa och vår tillhörighet till varandra och andra liv. Kulbay arbetar främst med kroppsbaserad performancekonst, men även rörlig bild, ljud och installationer. Performanceritualen som uppförs i Farsta centrum kommer att resultera i en grafikupplaga som trycks i samarbete med Grafikens Hus.

Idé, initiativ och regi: Gülbeden Kulbay
Medverkande i performanceritualen: Sarai Alvarez Riveros, Saleen Gomani, Alena Grahn, Shivanne Jalal, Rana Kadry, Rossana Mercado-Rojas, Gabriella Skarin och Isabel Rozad. Sång: Safiye Bahadir

Längd: 1 timme

Publikvärdar finns på plats för frågor. Fotografering pågår under uppförandet.

Performanceritualen framförs utomhus, du kan komma och gå som du vill under framförandet. Ingen föranmälan krävs.

Läs mer om Gülbeden Kulbay här.