Världspremiär för BACK TO THE DANCE FLOOR 2 juni

posted in: Aktuellt | 1
Koreograferna Fanni Ijäs och Frédéric Gies. Foto: Caroline Suinner och Thomas Zamolo.

Välkommen till en delad kväll med koreograferna Fanni Ijäs och Frédéric Gies på SITE den 2-4 juni ! Kvällen har fått rubriken BACK TO THE DANCE FLOOR och består av de två verken NIGHTS DON’T HAVE NAMES och SHADOWBOXING där Fanni Ijäs och Frédéric Gies presenterar två olika och unika sätt att se på dansgolvet, med dansaren och dansen i fokus.

Koreograferna Fanni Ijäs och Frédéric Gies har arbetat tillsammans som adept och mentor i SITE:s och MARC:s gemensamma residens för en koreograf med konstnärlig mentor 2021. Under 2022 har de arbetat vidare, tillsammans och var för sig, i SITE:s första produktionsresidens för dans. De har skapat varsitt solo och den 2 juni är det alltså premiär i SITE Blackbox i Farsta för två helt nya verk!  

Spelas:Torsdag 2 juni, kl 19, fredag 3 juni kl 19, lördag 4 juni kl 19.

Klicka på aktuellt datum för att boka! Det är kostnadsfritt – men förbokning krävs.

Hitta till SITE.

NIGHTS DON’T HAVE NAMES – av och med Fanni Ijäs
NIGHTS DON’T HAVE NAMES är en brokig blandning av upplevelser från den anspråkslösa och ostrukturerade nattiden. Genom att bryta ner den uppgiftsdrivna, effektiva dagkroppen och kliva in i den kroppsbejakande, inkännande nattkroppen öppnas möjligheten för ett oändligt världsskapande. Likt sirener lockar musiken och dansen till sig besökare. Ett pågående, mångfacetterat spektrum av upplevelser, associationer och reflektioner uppstår. 

NIGHTS DON’T HAVE NAMES är ett soloverk som spelas i ett avskalat rum. Rummet blir en korsning mellan ett scenrum och ett dansgolv som publiken delar med den ensamma dansaren och musiken.  

”Nattiden, den tysta oasen.
Basen och dansen; sirenerna som lockar in.
En oemotståndlig inre revolt
.”

Koreografi och dans: Fanni Ijäs  Musik: DJ Qu  Ljus: Thomas Zamolo  Kostym: Hanna Kisch  Film och foto: Caroline Suinner

SHADOWBOXING – av och med Frédéric Gies
Frédéric Gies presenterar det nya verket SHADOWBOXING, där han bland annat tillämpar sin egen praktik ”Technosomatics”, som förenar somatiska utforskanden och klubbdans. Genom dansen och hur den vävs samman med musiken tar olika kroppar och bilder form. Många av Gies’ senaste verk refererar till klubbar och raves, i själva dansen eller i den kollektiva upplevelsen som han bjuder in åskådarna till.

– Sedan 2014 och mitt möte med techno-dj:n och producenten Fiedel är technomusik ett centralt inslag i mina verk, berättar Frédéric Gies.

– I flera verk har jag arbetat med att närma mig klubbdans på ett formellt och kompositionsmässigt sätt. SHADOWBOXING behandlar klubbdans som ett stort fält av rörelse och poetiskt experimenterande och konstaterar att den här formen av dans är mycket mer än att bara dansa runt. Min kropp blir kanalen för att få andra karaktärer, varelser och entiteter att tillfälligt bo på dansgolvet.

Koreografi och dans: Frédéric Gies Musik: Fiedel (Michael Fiedler) Ljus och foto: Thomas Zamolo Kostym: Grzegorz Matlag

SITEs verksamhet genomförs med stöd av Region Stockholm, Stockholms Stad och Kulturrådet.