Alica Tserkovnaja arbetar med 2 projekt och åker på turné

posted in: Aktuellt | 0
Bild från researcharbete av LEAN IN. Foto Alica Tserkovnaja.

Alica Tserkovnaja jobbar tillsammans med ljudkonstnären Feronia Wennborg med projektet LEAN IN, där de undersöker gränserna mellan nuet och det imaginativa, samt de relationella, hierarkiska och performativa aspekterna av att navigera ett gemensamt rum. De arbetar med föremål kopplade till rekreation och omsorg av kroppen för att utforska teman som lindring, absorbering och vila. Verket ska visas under Site Specific festival 16-18 juni och spelas på Fylkingen hösten 2022.

Alica samarbetar med författare och textilkonstnär Anna Nygren med projektet MERMAID&PERSEFONE (arbetsnamn). Projektet tar upp tematiker kring vänskap, förvandling och brytpunkter. Projektet är inspirerat av sagor och myter som gestaltar modiga prinsessor och deras äventyr i magiska världar.

Under våren och hösten 2022 turnerar Alica som dansare i barnföreställningen LIVS LEVANDE av Robin Jonsson och Moa Backman. Tillsammans med den dansande roboten Alex ställer föreställningen frågor om vad det betyder att vara levande. Vilka förmågor, känslor och tankar behöver en varelse för att räknas? Och kan man lita på en robot?

Läs mer om Alica här