Ny plattform för dans- och performancekritik

posted in: Aktuellt | 0

SITE och den danska nättidskriften bastard har inlett samarbetet bastard nordic i syfte att skapa en skandinavisk plattform för dans- och performancekritik. I februari besökte vi på SITE och bastards redaktör Mette Garfield Ice Hot Nordic Dance Platform i Oslo tillsammans med flera Köpenhamnsbaserade skribenter. På bastard.blog kan du nu läsa Sandra Cecilie Quists tolkning av Cumulus av Andrea Gunnlagusdóttir och Claudia Lomoschitz, Stina Strange Thues reflektioner angående Lisen Pousette & Olivia Rivières verk DUNKEL och UNEARTH av Jefta van Dinther samt Filip Vests text om One Drop av Sonya Lindfors.

”Det var underbart att få starta vårt projekt på ICE HOT, uppleva föreställningar, träffa samarbetspartners och vara med skribenterna och framtida nya läsare. Jag ser mycket fram emot att arbeta vidare och utveckla bastard nordic och stödja det nordiska utbytet av kunskap och erfarenheter om koreografi, performance och experimentell scenkonst. Nästa gång ses vi på SITE/Specific Festival!”. Mette Garfield, redaktör, bastard.

Under SITE/Specific Festival 2024 är det möjligt att delta i en skrivworkshop i koreografikritik med Josefin Gladh, som arrangeras inom ramen för bastard nordic. Workshopen vänder sig till verksamma skribenter och konstnärer. Läs mer och anmäl dig här.