Grafikens Hus flyttar in på SITE

posted in: Aktuellt | 0
Nina Beckmann, Macarena Dusant, Anna Henriksson och Anna Jönsson. Foto: Daniel Iinatti.

Grafikens Hus, som är ett museum för samtida grafik, har under 2024 tillfälligt flyttat in sitt kontor hos SITE, samtidigt som de letar efter en permanent hemvist. Under planeringsfasen har de ett mobilt konstprogram i Stockholmsregionen. 

Vi är glada att få dela lokaler med SITE och att återigen få vara nära konstnärlig produktion. Vi älskar det stora köket där alla konstnärer, dansare och verksamheter samlas. Sen ser vi fram emot olika samarbeten inte minst med er granne KKV Stockholm, som har en fantastisk grafikverkstad. I vår kommer vi exempelvis trycka ett nytt verk för vår konstshop där med konstnären Gülbeden Kulbay, säger museichef Nina Beckmann. 

Nu är det snart 30 år sedan som Grafikens Hus slog upp dörrarna i Mariefred. Men som många vet ödelade en tragisk brand hela byggnaden 2014. 

– Som mobila har vi en möjlighet att ta grafiken på utflykt. Vi har under många år arbetat uppsökande, och tagit oss bortom institutionens väggar ut till platser där publiken är. Vi planerar för flera nedslag runt om i Stockholm under året, säger biträdande museichef Anna Jönsson, som ansvarar för förmedling. För att se var och när Grafikens Hus dyker upp med sitt program, följ dem på InstagramFacebook eller besök hemsidan