SITE/Specific festival samlar de krafter som är verksamma i det konstnärliga och kulturella klustret på Konstverket i Farsta. Under ett antal dagar öppnar konstnärer knutna till SITE och Konstverket upp sitt arbete för varandra och tillsammans med publik. Festivalens utbud blir en direkt inblick i det dagliga arbete som bedrivs av ett stort antal konstnärer i huset, en förhandstitt på det som inom en snar framtid kommer presenteras på scener runt om i Stockholm men även nationellt och internationellt. Festivalen erbjuder en mångfald av uttryck och utforskar samtidigt platsens potential som plattform för nya redovisningsformat genom workshops, installationer, work-in-progress m.m. Syftet är att skapa ökad kunskap om konstnärliga processer samt att ge en inblick i hur dessa fungerar och tas emot, genom att pröva nya format och publika sammanhang och därigenom berika, förtydliga och driva konsten framåt.

SITE/specific-festivalen görs i ”öppet-hus” format där besökarna erbjuds att möta medverkande konstnärer i deras pågående arbete.

Under 2020 fortsätter samarbetet med Hallen och Tuben – aktivitetshus för unga, som SITE/Specific festivalen samproducerades med för första gången 2019.

SITE/Specific Festival 2020 äger rum 4-6 september i Telestaden, Farsta.

Alltid fri entré!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följ SITE på sociala medier.