Grafisk formgivning: Anna Sagström

SITE/Specific Festival 2023 kommer att ta plats mellan den 12-17 juni på och runt SITE / Konstverket i Telestaden, Farsta. SITEs residenskonstnärer presenterar deras arbete under en hel vecka! Mer information kommer löpande. Som alltid är det kostnadsfritt!


SITE/Specific Festival

Det här är vår festival som ger dig chansen att möta konstnärer knutna till SITE och HALLEN i Telestaden, Farsta och se deras senaste arbete i en mängd olika format. Under tre dagar erbjuder vi föreställningar, workshops, installationer och utställningar – helt utan kostnad!

Uncover Choreography, Sanna Söderholm och Elinor Tollerz Bratteby, 2021. Foto Emelie Johansson.

SITE/Specific festival samlar de krafter som är verksamma i det konstnärliga och kulturella klustret i Telestaden, på Konstverket och HALLEN. Under ett antal dagar öppnar konstnärer knutna till SITE och Konstverket upp sitt arbete för varandra och tillsammans med publik. Festivalens utbud blir en direkt inblick i det dagliga arbete som bedrivs av ett stort antal konstnärer i huset, en förhandstitt på det som inom en snar framtid kommer presenteras på scener runt om i Stockholm men även nationellt och internationellt. Festivalen erbjuder en mångfald av uttryck och utforskar samtidigt platsens potential som plattform för nya redovisningsformat genom workshops, installationer, work-in-progress m.m. Syftet är att skapa ökad kunskap om konstnärliga processer samt att ge en inblick i hur dessa fungerar och tas emot, genom att pröva nya format och publika sammanhang och därigenom berika, förtydliga och driva konsten framåt.

SITE/specific-festivalen görs i ”öppet-hus” format där besökarna erbjuds att möta medverkande konstnärer i deras pågående arbete.

Läs mer om SITE/Specific Festival 2022, 2021 och 2020 i vårt arkiv!