Klara Mossberg, Henrik Agger och Louise Bjurholm von Euler – Less

posted in: Aktuellt | 0

Klara Mossberg, Henrik Agger och Louise Bjurholm von Euler – Less

Lördag 15 juni, Utanför SITE, kl 20:30 – 21:10

Ingen föranmälan krävs.

Stålstruktur, kroppar och luftrum.

2 parakrobater och 1 lindansare. 

Verket bygger på ett konstnärligt utforskande där cirkustekniken och ensemblens cirkusredskap, en självstående linställning, får ta sig ett nytt uttryck och ett gemensamt fysiskt språk har skapats.  

Specialskriven musik av Marcus Price, framtagen från ljud från linställningen.

Less är skapat med stöd av Stockholms Stad.

Klara Mossberg är lindansare och luftakrobat och har sedan 2011 arbetat runt om i Europa i allt från musikal och opera till internationella, samtida cirkuskompanier och med egna projekt. Hon är utbildad i Frankrike och Sverige med en Kandidatexamen i Cirkus från SKH. Hennes egen praktik kretsar kring att utveckla och vidga rörelsetekniken på spänd lina, att relatera cirkuskroppen till arkitektoniska förhållanden samt att kontextualisera cirkuskompetensen utanför scenrummet.

Akrobatduon Henrik Agger och Louise Bjurholm von Euler har arbetat tillsammans sedan 2001. De senaste tio åren har de koreograferat sina egna produktioner och framfört sina verk på festivaler och teatrar över hela världen. I sin konstnärliga praktik undersöker Henrik och Louise konsten att arbeta i par – rörelser, kroppar, mentala tillstånd. De är bl a utbildande vid Moscow state school of circus, Mimlinjen (SKH) Masterprogrammet New perfomative practices (SKH).