Sofia Castro

Sofia Castro är koreograf och dansare som framför allt arbetar med flamenco. Hon är född och uppvuxen i Sverige, men har sina rötter i Uruguay. Redan som liten förälskade hon sig i dans. Senare mötte hon flamencon och flyttade till Sevilla där flamencon har sina rötter. Där studerade och arbetade hon i över 10 år.

Sofias verk har visats på både traditionella flamencoscener som på samtida dansscener. Hon har också arbetat som skådespelare och musiker i olika scenkonstproduktioner. Sofia har sin bas i Sverige, men arbetar internationellt i olika samarbeten och produktioner.

Kontakta Sofia

+ 46 (0) 76 562 2671

www.sofiacastro.net


WHAT DOES THE SITE RESIDENCY ENABLE YOU TO DO?
Under denna residens kommer jag att vidareutveckla pågående projekt. En stor del av mitt konstnärliga uttryck utgår ifrån gränsöverskridande möten. Det är ett arbete jag vill fördjupa mig i och undersöka mer. Residensen är ett stort stöd för detta genom att erbjuda arbetsplats, samtal samt samarbeten. Det glädjer mig att få denna möjlighet!

The residency aims to enable artistic and organizational development, through free access to office space and studio time as well as counselling. Please contact Anne-Sofie Ericsson for more information.