Jasmin Hauck. Foto: Cecilia Wretemark-Hauck.

Mitt namn är Jasmin och jag är en tysk dansare och mamma till en nästan 4 år gammal dotter. De senaste 23 åren har jag arbetat som både frilansare och fast anställd dansare, koreograf, danslärare och med tiden mer och mer som projektledare. Detta ledde till beslutet att vidareutbilda mig inom verksamhetsledning, varpå jag tog min master i kulturmanegement vid HSLU Luzern, Schweiz 2019. Sedan dess har jag bl.a. varit projektledare för det schweiziska danskollektivet House of Pain-physical dance theatre samt assisterande verksamhetsledare vid Staatstheater Kassel, Tyskland under ledning av Johannes Wieland. Med Stockholm som mitt nya hem hoppas jag nu kunna etablera mig som producent inom det fria scenkonstfältet här.

www.houseofpain-physicaldancetheatre.com

WHAT DOES THE SITE RESIDENCY ENABLE YOU TO DO?

Eftersom jag har studerat kulturmanegement i Schweiz är det svenska scenkonstfältet nytt för mig. Därför är ett av mina mål under residensen på SITE att grundligt informera mig inom den svenska kulturfinansieringen med hjälp av SITE-teamet och de workshops som erbjuds, samt att knyta kontakter med aktörer inom det fria scenkonstfältet. Med min verksamhet, som jag vill utveckla på SITE, ska man finna stöd på alla områden före, under och efter produktionsfasen, både administrativt och konstnärligt.

WHAT ARE YOU WORKING ON RIGHT AT THIS MOMENT?

Jag arbetar som koreograf för skådespel och opera på statliga teatrar i Tyskland, Schweiz och Sverige och som producent för House of Pain – physical dance theatre.

Aktuellt arbetar jag som koreograf på Folkteatern Gävleborg för pjäsen Kallocain med Premiären den 11 oktober 2023. Som ett konkret projekt under residensen på SITE kommer jag att producera en schweizisk-svensk samproduktion av House of Pain – physical dance theatre.

HOW WOULD YOU LIKE TO FURTHER DEVELOP DURING YOUR RESIDENCY AT SITE?

Jag hoppas få grepp om hur jag kan dra nytta av mitt konstnärliga arbete och mina yrkeserfarenheter inom teatervärlden och kombinera det med en administrativ verksamhet. Jag vill lära känna aktörerna här och deras behov så att jag kan utveckla mitt eget sätt att arbeta. Vad kan jag göra, hur och för vem? I huvudsak riktar jag mig mot dansproduktioner och interdisciplinära projekt. Jag hoppas att mitt år på SITE blir fullt med nya möten och möjligheter.