Rebecca Livaniou får SITE Produktionsresidens Dans våren 2024

posted in: Aktuellt | 0

Vi välkomnar Rebecca Livaniou som har beviljats SITE Produktionsresidens Dans våren 2024 för att arbeta med sitt verk InTension. InTension är baserad på Rebecca Livanious egna erfarenheter av hiphopkultur i Europa de senaste 13 åren, där improvisation, sessions och battles står i centrum.

Onsdag 5 juni kl 18:00 bjuder Rebecca in till en residensvisning av InTension på SITE. Mer info kommer inom kort!

Under min tid i residens på SITE kommer jag att fokusera på att definiera, utveckla och testa mina koreografiska idéer, säger Rebecca Livaniou. Jag ska också börja arbeta med en musikproducent och en ljustekniker för att framhäva och förstärka dramaturgin och dess olika känslor och stämningar som jag strävar efter att förmedla i föreställningen

Målet är att också få ihop en mall och ett eventuellt utkast eftersom en work-in-progress av verket kommer att spelas på STOFF i höst. Utöver detta är planen att dokumentera material och delar av processen så att jag kan söka vidare med projektet framöver.

Rebecca Livaniou är dansare, konstnärlig ledare och projektledare som är utbildad vid Stockholms konstnärliga högskola och Åsa Folkhögskola. Hon har varit verksam inom streetdancefältet och battlescenen sedan 2011, men började sin dansresa redan vid 2004. En stor och viktig del i hennes verksamhet är att delta i olika evenemang/battles både internationellt och i Sverige som tävlande, åskådare eller domare. Hennes konstnärliga arbete är främst baserad på hiphopfreestyle, men har på senare tid även utvecklat ett intresse för andra stilar inom streetdancefältet. Hennes debut som konstnärlig ledare var för projektet Souls of freedom år 2023 som hade sin processvisning på Bastionen i Malmö. Tidigare har hon även jobbat som konstnärlig ledare tillsammans med Kevin Wedin år 2019-2022 i projektet Contemplation. Sedan2015 har hon även medverkat som dansare inom flertalet scenproduktioner, senast var i While in battle i am free, never free to rest av Hooman Sharifi samt Sweet & Sticky och SEARCH av Lisa Janbell.

Foto: Aaliyah Jakobsson.