Residensvisning 14 december – Klara Mossberg, Henrik Agger och Louise Bjurholm von Euler

posted in: Aktuellt | 0

Torsdag den 14 december kl 14:00 – 15:00 bjuder vi in till processvisning och samtal med Klara Mossberg, Henrik Agger och Louise Bjurholm von Euler, mottagare av SITEs produktionsresidens för samtida cirkus 2023.

Vi bjuder på glögg och pepparkakor!

Tid: Torsdag den 14 december, kl 14:00 – 15:00.

Plats: SITE, Mårbackagatan 11, Hus H, 123 43 Farsta

Föranmäl dig till visningen här!

– Det konstnärliga utvecklingsarbete vi har fördjupat oss i under residenset på SITE grundar sig i en gemensam vilja att skapa ett kreativt rum där vi får tillfälle att växa som cirkuskonstnärer utifrån möte i våra separata praktiker. Under en experimentell labbperiod utan fokus på slutprodukt har vi tagit oss an ett processarbete utifrån att maximal svårighetsnivå inom cirkustekniken inte är det främsta redskapet för vår kommunikation inom konstformen och med ett öppet sinne för vad och hur presentationsformen för cirkus kan vara.

Klara Mossberg är lindansare och luftakrobat och har sedan 2011 arbetat runt om i Europa i allt från musikal och opera till internationella, samtida cirkuskompanier och med egna projekt. Hon är utbildad i Frankrike och Sverige med en Kandidatexamen i Cirkus från SKH. Hennes egen praktik kretsar kring att utveckla och vidga rörelsetekniken på spänd lina, att relatera cirkuskroppen till arkitektoniska förhållanden samt att kontextualisera cirkuskompetensen utanför scenrummet.

Akrobatduon Henrik Agger och Louise Bjurholm von Euler har arbetat tillsammans sedan 2001. De senaste tio åren har de koreograferat sina egna produktioner och framfört sina verk på festivaler och teatrar över hela världen. I sin konstnärliga praktik undersöker Henrik och Louise konsten att arbeta i par – rörelser, kroppar, mentala tillstånd. De är bl a utbildande vid Moscow state school of circus, Mimlinjen (SKH) Masterprogrammet New perfomative practices (SKH).