Residensvisning: Rebecca Livaniou – InTension, 5 juni kl 18:00-19:00

posted in: Aktuellt | 0

Onsdag 5 juni kl 18:00-19:00 bjuder SITE in till en residensvisning av Rebecca Livanious kommande föreställning InTension. Efter visningen hålls ett publiksamtal.

Föranmäl dig här.

InTension som har premiär på Stockholm Fringe Festival (STOFF) senare i år är baserad på Livanious erfarenheter och upplevelser av hiphopkultur i Europa de senaste 13 åren, där improvisation, battles och självutveckling står i fokus.

Idé, koreografi och dans: Rebecca Livaniou

Musikproducent: Kevin Wedin (aka 12twelve)

Dramaturg: Karina Sarkissova


Rebecca Livaniou är dansare, konstnärlig ledare och projektledare som är utbildad vid Stockholms konstnärliga högskola och Åsa Folkhögskola. Hon har varit verksam inom streetdancefältet och battlescenen sedan 2011, men började sin dansresa redan vid 2004. En stor och viktig del i hennes verksamhet är att delta i olika evenemang/battles både internationellt och i Sverige som tävlande, åskådare eller domare. Hennes konstnärliga arbete är främst baserad på hiphopfreestyle, men har på senare tid även utvecklat ett intresse för andra stilar inom streetdancefältet. Hennes debut som konstnärlig ledare var för projektet Souls of freedom år 2023 som hade sin processvisning på Bastionen i Malmö. Tidigare har hon även jobbat som konstnärlig ledare tillsammans med Kevin Wedin år 2019-2022 i projektet Contemplation. Sedan2015 har hon även medverkat som dansare inom flertalet scenproduktioner, senast var i While in battle i am free, never free to rest av Hooman Sharifi samt Sweet & Sticky och SEARCH av Lisa Janbell.