Alica Tserkovnaja – Mermaid/UNDER Foto: Alica Tserkovnaja

Plats: SITE Blackbox, Mårbackagatan 11, Hus H, 12343 Farsta

MERMAID/UNDER: en blandning av textuell poesi och koreografi byggd på sägner om sjöjungfrur, teatrala ritualer och under-världar. En föreställning för dig som: gillar sagor; funderar kring språk, språklöshet, nationer och gränser; bryr sig om sjögräsets fortlevnad och estetiska kvaliteter; gillar konst som sysslar med det sensoriska på många plan – lugnt och lekfullt och allvarligt.   

UNDER kan läsas som motsatsen till över, en position under vattnet, jorden, ytan, tiden. Det kan också förstås som ett under: något magiskt, gudomligt.  

Projektet började som en digital brevväxling i vilken vi, Alica och Anna, ville utforska sagans struktur. Vi undrade hur element från sagan om Den Lille Havsfrue, såsom håret, sjögräset, talet 7, kunde twistas och skevas. Under projektets andra del utvecklades konceptet genom en somatisk rörelsepraktik och en samskriven text till att handla om två teman: oförmågan att tala samt rörelsen av att behöva lämna sitt land, sitt rike, sin familj.  

Alica Tserkovnaja och Anna Nygren med team, skapar scenkonstverket Mermaid/UNDER (arbetsnamn). Alica är scenkonstnär, baserad i Stockholm och Anna är dramatiker, baserad i Göteborg.
  

Text och koreografi: Alica Tserkovnaja  

Text: Anna Nygren  

Dansare: Selma Kjesen och Cilia Herrmann.

Scenteknik: Adrian Kautsky  

Med stöd av Potato Potato Scenkonst Malmö Residens samt Hedlandet Residens