Framework Dancing Art – Kodspråket Foto: Framework Dancing Art

OBS! Plats: Farsta Bibliotek, Farstagången 8, 123 47 Farsta

Speltid: Fredag 16 juni kl 13:00 – 13:45 och 14:30 – 15:15

Föranmälan sker via Farsta Bibliotek.

Kodspråket  
Upplev biblioteket på ett nytt sätt i denna guidade tur mellan hyllorna!   
Här dyker flerspråkiga dansare och skådespelare upp som tillsammans med interaktivt videomaterial väcker tankar kring bokstäver, tecken och ord på olika språk. Vi dansar hur alfabeten utvecklats från hieroglyfer och bildspråk, stiftar bekantskap med Johan Gutenberg och hans bokpress för att sedan landa i vår digitala nutid bland emojis och videomeddelanden. Vi upptäcker biblioteket som plats tillsammans med publiken som bjuds in att delta, tolka och uttrycka sig i rörelse utifrån sina förutsättningar.   


Vad läser du? Hur läser du? Vad läser du in? I Kodspråket undersöker vi med röst och rörelse vårt behov av att forma, formulera, förstå och bli förstådda.   
  
Kodspråket hade premiär mars 2023 och skapades med stöd av Kulturrådet, Region Stockholm, Stockholm stad och Region Sörmland. Föreställningen arbetades fram genom residens på SITE produktionshus, på Hallunda bibliotek i Botkyrka samt Bandhagens skolbibliotek.  

Rekommenderad målgrupp: från 8 år   
  
Koreografi & idé: Framework Dancing Art i samarbete med konstnärligt team  
Manusförfattare: Daniel Epstein i samarbete med Framework  
Scenkonstnärer: Daniel Epstein, Frank Koenen, Natalia Higuita Velásquez, Catrin Jonasson/Veronica Hammarlund  

Grafisk design: Anders Tallvik  
Musik: Gustaf Järver  
Video: Lurdo Collective  
Kostym: My Zachrisson   
  
Framework Dancing Art är ett danskompani som skapar mötesplatser för att se, uppleva och uttrycka sig i dans. Vår vision är att sprida information och skapa reflektion kring vardagsnära teman genom turnerande och inkluderande scenkonst. Vi är intresserade av att med dansen som verktyg undersöka hur vi människor fungerar i samspel med oss själva, andra och vår omvärld. Kompaniet drivs av Catrin Jonasson och Veronica Hammarlund.  
#wemakepeopledance  


Framework medverkar även med deras interaktiva dansrum i SITEs Lilla studio tisdag 13 juni kl 15:30 – 16:30.

Mer information kring det här.