Bild: Mari Raudsepp

Plats: SITE Stora studion, Mårbackagatan 11, Hus H, 12343 Farsta

Verket “Groove” utgår från housedansen och gqomdansens tradition och utforskar stilarnas groove och anda. ”Groove” handlar om att vara sig själv och tillåta sig connecta med musiken, jaget och kollektivet på djupt sätt. Syftet är att tillsammans med dansare/samarbetspartners från Durban lyfta housedansen och gqomdansen och skapa möten/utbyten. 

Dansare: Mari Raudsepp och TBA 

Konstnärlig ledare: Mari Raudsepp  

Mari Raudsepp arbetar som dansare, koreograf och danspedagog och är utbildad vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm (2016) samt Åsa Folkhögskola i Sköldinge (2008). Mari har varit aktiv inom streetdansfältet och battle/klubbscenen sedan 2008 och rör sig aktivt genom olika roller/kontext i sitt konstnärliga arbete.    

Sedan 2014 är hon medlem i danskollektivet ”De La Vibe” och praktiserar och tävlar/undervisar framförallt i dansstilen House både internationellt och i Sverige. Viktig del av hennes konstnärliga verksamhet är att hon reser och deltar på olika events/battles inom streetdansfältet runt om i världen. Mari arbetar framförallt med improvisation/freestyle i sitt arbete och praktik, specifik inom housedansfältet. Hon är intresserad av hur sociala danser kan ta sig uttryck i en scenisk/koreografisk kontext.  

Sedan 2019 har hon arbetat med danskollektivet “Rosales” med koreografen Paloma Madrid. Rosales är en multidisciplinär koreografisk plattform för studier om kroppen, konstnärliga läkande processer och scenkonsten. Just nu arbetar ”Rosales” med föreställningen ”En koreografisk intervention”. “En koreografisk intervention” arbetar med hållbar odling och utforskar samspelet mellan människor och natur.  

Parallellt med dessa projekt arbetar Mari Raudsepp just nu med sitt verk “Groove”. Verket “Groove” utgår från housedansen och gqomdansens tradition och utforskar stilarnas groove och anda. ”Groove” handlar om att vara sig själv och tillåta sig connecta med musiken, jaget och kollektivet på djupt sätt. Syftet är att tillsammans med dansare/samarbetspartners från Durban lyfta housedansen och gqomdansen och skapa möten/utbyten.