Ongoing Realities – [e s c] Poster: A EYE, Vytis Gruzdys & Rapolas Vosylius

Plats: SITE Blackbox, Mårbackagatan 11, Hus H, 12343 Farsta

Ongoing Realities – [e s c] ett multi-modalt verk som utforskar mönster av eskapism där komponenter från olika tidsperioder förvandlar scenrummet till en gåtfull plats där dåtid, nutid och framtid möts. [e s c] tar utgångspunkt i behovet av paus och fantasi men också hur teknik och algoritmer omvandlar eller förändrar våra eskapistiska tendenser. Istället för att fokusera på vad som är bra eller dåligt, utforskar [e s c] både dystopiska och utopiska idéer kopplat till vårt behov av verklighetsflykt och vad detta gör med kropparna på scenen. Algoritmer och sociala medier har stimulerat den koreografiska undersökningen och stycket tar besökaren med på en eskapistisk resa genom olika känslotillstånd och uttryck i en eklektisk mix som får dig att ifrågasätta vem som tittar på vem och på vad. Eskapismens förhållande till kapitalismen utforskas liksom frågor om eskapism kan förstås som närvaro, en anstiftare av förändring eller ett flyktbeteende som motverkar social förändring. 

Produktion: Ongoing Realities  

Koncept och koreografi: Anna Näsström och Johan Bandholtz 

Dansare: Anna Borrás, Matilda Bjärum, Anna Näsström och Johan Bandholtz 

Ljuddesign: Rosanna Gunnarsson och Yared Tilahun Cederlund  

Ljusdesign: Angela X Ariza 

Animerade verk: Dr. Formalyst 

Videokonstnär: Tanne Willow 

Fotograf: Tanne Willow och Maya Eneh 

AR-kreatör: Yuvia Maini 

Poster och AI-design: A EYE, Vytis Gruzdys & Rapolas Vosylius  

Kostym: OR 

Scenografi: OR 

Med stöd av Stockholms stad och Kulturrådet samt via residens med PlayLab Skövde och Högskolan i Skövde, Site Inkubator och Danscenter Sthlm. 

Ongoing Realities har även skapat en installation som en del av produktionen [e s c]  och som presenteras under festivalveckan på plan 2. Installationen består av olika komponenter från produktionen (ljud, bild, animation och AR) som satts samman till en upplevelse och bildar ytterligare ett lager av produktionen som du erbjuds att ta del av.