Sebastian Lingserius – Dancing Feast Foto Nicklas Dennermalm

Plats: Hallen, Mårbackagatan 11, 12343 Farsta

Dancing Feast – Ett projekt med 17 dansare som utexaminerades under pandemin. En omvänd process. En skrattfest om typecasting, med hjärtknipande historier om dansglädje och kroppspolitik.

En föreställning som presenterar unisondans, sång, kroppspraktik, dansteater och drömmen om medborgarlön. Vad för roll och egenskaper krävs av en dansare? Verket diskuterar, spekulerar och historiserar danshistoriens ideologier. Vilken sida av dig själv visar du upp på en arbetsintervju, en audition, eller ett branschmingel?

Mängder av dansare som utexaminerades under pandemin har nu kommit samman i detta projekt. En omvänd process. Ett projekt som återanvänder föreställningen LAST DANCER från 2019 (som hade premiär på Dansens Hus) för detta nya möte. För denna omtagning.

Alla dessa talangfulla ”multivider” som föll bort eller kom till. Alla dessa möjligheter som aldrig blev av. Ett spekulerande i en framtid där arbete inte längre mäts i tid. 

Kom till oss och upplev skrattets fysiska påverkan, i Dancing Feast!

Medverkande

Koreograf/initiativ: Sebastian Lingserius

Fotografer: Nicklas Dennermalm och Nefeli Oikonomou

Ljus: Sebastian Lingserius och Ali Mohammadi

Musik: F E C

Producent: Jonas Robin

Repetitör: Nefeli Oikonomou

Dansare: Dafne Gian, Alicia Karhunen Larsson, Jane Sievänen, William Säfström, Karin Raudsepp, Martina Fischer, Noah Rengart, Karolina Janhager, Wilma Seppälä, Sofia Lei Calander, Sigrid Sjöholm, Stina Ehn, Mariê Mazer, Love Anderson, Tone Johannessen, Signe Willmarsson, Winter Linn Vecchiattini.

Struktur: KASS Produktion

Med stöd av: Statens Kulturråd, ccap och Hallen

Med extra tack till: Caroline Byström, Katrine Johansen, Nefeli Oikonomou, Anna Grip, SITE, och alla dem som dansade verket 2019.

Sebastian är verksam sedan 2004 med över 20 koreografiska verk och föreställningar. Han verkar i både det smalt intima och i de stora dans-formaten. Årligen med premiärer i tongivande hus i Sthlm spelas verken både nationellt och internationellt.  

En koreograf som letar i dansens utmarker.  Han har vänt in och ut på Stålmannen, givit publiken vad-massage, blickat in i det post-cyborgiska och låtit robotar berätta om sina kroppsliga krämpor, dissekerat filosofen Deleuze tanke-kropp, och låtit en daggmask dansa Gaga.