SITE & Unga Kontoret

posted in: Aktuellt | 0
Unga Kontoret i Hökarängen. Foto Unga Kontoret.

Unga Kontoret i Hökarängen är en mötesplats för kulturintresserade unga vuxna i åldrarna 14-25. SITE och Unga Kontoret har nu inlett ett samarbete, som startade med en workshop i regi av Unga Kontorets Daniel Iinatti och SITE residenskonstnär Alica Tserkovnaja. Tanken med workshopen var att ge unga vuxna verktyg att driva egna konstnärliga projekt.

Workshopen hölls på SITE och presenterades på följande sätt:

Tycker du om att uttrycka dig i flera former och har många intressen? Workshopen inspirerar dig som ung konstnär att utgå ifrån dina förmågor samt tänka på dessa utifrån ett sammanvävt perspektiv. Workshopen uppmuntrar även till att initiera och skapa arbetstillfällen, både själv och tillsammans med andra.

Workshopen bestod av två delar, med en fikapaus emellan. Del ett hölls som en presentation med urval från tidigare arbeten, tillvägagångssätt och berättelser kring dessa med utgångspunkt från en multidisciplinär praktik och samarbeten med andra. Del två bestod av en reflektionsövning. Med utgångspunkt från workshopens frågeställning och personliga kunskaper fick deltagarna möjlighet att genom papper och penna dela med sig av tankar och tolkningar, individuellt och gemensamt för att sammanfatta kvällen. 

-Vi hoppas att vi, genom samarbetet med SITE, kan låta unga vuxna i närområdet få en inblick i hur man kan arbeta och verka som konstnär i Söderort, säger Daniel Iinatti på Unga Kontoret.
-Den kunskap och erfarenhet som personalen och de verksamma konstnärerna på SITE besitter har varit oerhört inspirerande och lärorikt att få ta del av.

Samarbetet kommer närmast att fortsätta med insatser i samband med SITE/Specific Festival på SITE i september, då en projektgrupp från Unga Kontoret ska arbeta med kommunikation och programläggning med fokus på ung, lokal publik i Farsta.