Sommarresidens 2024 i samarbete med GATUVERKET

posted in: Aktuellt | 0

I sommar samarbetar SITE med GATUVERKET och erbjuder residens i studios och blackbox i olika format.

För vem: GATUVERKET arbetar med och för streetdance/freestyle kultur och dess olika relaterade konstformer. Denna ansökan riktar sig till dig som är aktiv eller har en bakgrund inom stilar såsom exempelvis:  Hip Hop, Dancehall, Breaking, Popping, Locking, Afrobeats, Vogue, Punking/Whacking, House, Krumping eller andra närbesläktade uttryck.

Du kan, om du vill, söka de olika residensperioderna med ett och samma projekt. Eller olika projekt. Alla ansökningarna bedöms av representanter från GATUVERKETs Styrelse. I huvudsak Bianca Traum, Marvil Iglesias och Erik Linghede. Vid ev JÄV tar GATUVERKET in annan kompetens från styrelsen eller externt utanför föreningen.

Sista ansökningsdag: Fredag 17 maj kl 15:00⁣

Ansökan sker via www.gatuverket.com/sommar⁣

Sceniskt residens / Blackbox:⁣

Period: v.27-29 (1-21 Juli)⁣

Tre veckors residens i SITEs Blackbox. Tillgång till mycket enkelt ljus (redan färdigriggat, ej anpassningsbart). Lokalen är utrustad med PA och du kommer ha full access till lokalen under perioden. Den här perioden riktar sig till dig/er som är i processen av att skapa ett sceniskt verk. Residenset arvoderas också med ett projektstöd á 15 000 SEK (ink moms) på faktura genom ett samarbete med EU projektet Attitudes.⁣

Attitudes är en del av Creative Europe och medfinansieras av Europeiska unionen  #attitudeshiphopdance #Creativeeurope

Showcase residens / Stora studion:⁣

Period 1 – (v.28, 8-14 Juli)⁣

Period 2 – (v.29, 15-21 Juli)⁣

Period 3 – (v.30, 22-28 Juli)⁣

⁣Sida vid sida av battle kultur, events mm har alltid kortare showcases 5-10 minuter varit en viktig del i att föra utvecklingen av dansen vidare och presentera konstformerna till publik. GATUVERKET vill stötta utvecklingen och skapandet av dessa kortare akter och erbjuder tre st veckolånga residens i SITEs stora studio för grupper/individer som vill skapa kort och kompakt magi.

LAB/Uppstart residens – Lilla Studion:⁣

Period 1 – (v.27-28, 1-14 Juli)⁣

Period 2 – (v.29-30, 15-28 Juli)⁣

Det här residenset ger dig/er tillgång till SITE’s lilla studio under två veckors tid. Fokuset för det här residenset är för dig som är i behov av att experimentera och/eller kanske starta upp ett arbete mot visionen om en föreställning. GATUVERKET erbjuder även om önskat outside eye/mentorskap/bollplank kopplat till residenset.

Med stöd av Kulturrådet⁣.