Välkomna till SITE, Mareike och Anna!

posted in: Aktuellt | 0
Till vänster Mareike Dobewall, foto Josué Moreno. Till höger Anna Kinbom, foto Penelope Sanchez.

Vi hälsar under våren Mareike Dobewall och Anna Kinbom varmt välkomna till SITE som nya hyresgäster på SITEs kontor!

Mareike Dobewall är regissör, scenograf, musiker och kompositör. Hon är baserad i Stockholm sedan 2016. Hon studerade filmskapande i Berlin, scenografi på Norska Teaterhögskolan och koreografi på HZT i Berlin. Hennes specialisering ligger i skapandet av rumsliga ljudföreställningar. 2021 disputerade hon vid Stockholms konsthögskola inom programmet Performative and Media Based Practices, med inriktning mot opera.

Hon har arbetat professionellt med film, teater, dans, opera, installationskonst, radio och ljudperformance. Hennes verk är inte bundna till en genre utan överskrider snarare genrernas gränser och omfattar olika konstformer. Under de senaste fem åren har hon lagt sitt huvudfokus på ljudets kvaliteter i liveframträdanden.

Sedan 2022 är Mareike Dobewall medlem i IAWM – International Alliance for Women in Music

Läs mer om Mareike här.

Anna Kinbom arbetar med textbaserade performances, mikrohistorier, installationer och musik. 2022 framförde hon sitt solo ”The potential of conversations leading nowhere” på Index i Stockholm och Pulpería Mutualica i Buenos Aires med CPR-Curatorial Program for Research.

Anna har ställt ut på Konsthall C i Stockholm samt Whose Museum och Celsius Projects i Malmö. Hon har gjort performances på uppdrag av Stockholm Konst, Marabouparken och Moderna Museet i Stockholm. Med 0s+1s Collective har Anna ställt på bla Casa Victor Hugo i Havanna och på Göteborgs Konsthall. Anna tog sin MFA från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 2013 och har studerat Performativ konst vid Konsthögskolan i Wien. 

Läs mer om Anna här.