Arenaslöjd – SITE produktionsresidens för samtida cirkus 2022

posted in: Aktuellt | 1
Arenaslöjd. Foto Alex Hinchcliffe.

Under våren 2022 hade SITE en öppen utlysning till höstens produktionsresidens för samtida cirkus. Vi har nu glädjen att presentera Arenaslöjd, en grupp bestående av Jenny Soddu, Hedvig Flärdh, Erik Bengtsson och Veronica Lindåker som under tre veckor kommer att arbeta i SITE Blackbox med att färdigställa deras kommande föreställning Kontraslöjd.

– På SITE blir fokus för oss på att finslipa de sista detaljerna av föreställningen Kontraslöjd. Vårt mål är att få till en premiär våren 2023, och detta residens ska förhoppningsvis räcka för att ta oss i mål! 

Vi kommer ta hjälp av Camilla Rud och hennes skarpa ögon med regin, Alexander Elderfors och hans musikaliska öron med ljudbilden och tekniken och Maria Peterson och hennes kreativa sinne med det visuella som kostym och scenografi.  

Mycket av tiden kommer att gå till repetitioner och att faktiskt se till att det blir det allra bästa levande allkonstverket med slöjd, cirkus och musik som vi kan tänkas göra!  

Utöver detta ska vi även ta en titt på scenljuset och fundera på hur vi kan skapa en känsla av att vara i skogen trotts att vi är i en black box. Vi kommer självklart även behöva lägga tid på producentarbete, färdigställa säljmaterial och att nå ut till arrangörer runt om i landet. 

Följ Arenaslöjd på Instagram här.

Jenny Soddu – arbetar som cirkusartist och har utvecklat och spelat i många föreställningar för både barn, unga och vuxna. Främst med Kompani Giraff (Tvärslöjd & Tråkmånsaftom) och M.P.A.C. (Hairy Tales & Breast In Peace), med vilka hon turnerat i stora delar av världen och i region Stockholm. Utöver detta täljer hon akrobatiska figurer och ägnar sig åt något hon kallar trädflow, ett akrobatiskt möte mellan kroppen och träden i skogen. Jenny spelar även dragspel vilket hon gärna integrerar i sitt arbete.  

Hedvig Flärdh – möbelsnickare, slöjdare och kulturprojektledare. Har tidigare arrangerat slöjdläger och varit curator för utställningen Ur Björk. Har stor vana att leda och driva kulturprojekt och har jobbat mycket riktat mot offentlig sektor, skola och kulturförvaltning för att låta barn och unga få möta slöjdens magiska värld. Jobbar mycket med att bygga miljöer och stämningar med utgångspunkt i slöjdens formspråk och traditioner.  

Erik Bengtsson – kontrabasist och improvisationsmusiker. Med avstamp i jazzen blandar han folkmusik från norden och Nordamerika med fritonala improvisationer och ljudlandskap. Kontrabasens akustiska möjligheter och begränsningar utforskas varsamt medans den minimalistiska musiken sakta får växa fram. Har på senare år fått upp ögonen för möbelsnickeri och slöjd och ser det utövandet som ett fantastiskt tillägg till sitt konstnärskap.  

Veronica Lindåker – är folkmusiker och kompositör. Med klarinetten som huvudinstrument utforskar hon musikens gränser och möjligheter, allt mellan storslaget, minimalistiskt, allvar och trams. Även om hon rör sig fritt mellan genrerna så kommer alltid låtspelet och svänget ligga henne närmst om hjärtat.