Produktionsresidens samtida cirkus höst 2022

posted in: Aktuellt | 1
Foto: Alex Hinchcliffe.

I november startar SITE:s produktionsresidens för samtida cirkus. I år har vi nöjet att presentera den tvärdisciplinära gruppen Arenaslöjd som kommer att spendera tid i vår Blackbox med att färdigställa sin kommande föreställning Kontraslöjd.

– Föreställningen Kontraslöjd är ett levande allkonstverk där cirkus, slöjd och musik väcker förundran och nyfikenhet över möjligheterna med trä och träd. Vi plockar fram slöjdens ljud i kombination med musiken och kroppens kreativa arbete tillsammans med trädens och träets egenskaper. I Kontraslöjd förmedlas känslan av skogen och materialet trä på ett sagolikt och poetiskt vis. Föreställningen är en familjeföreställning- och skolföreställning som passar alla från 8 år. Medverkande är cirkusartisten Jenny Soddu, slöjdaren Hedvig Flärdh och musikerna Veronica Lindåker och Erik Bengtsson. Produktionen har tagits fram med stöd av Nämnden för Hemslöjdsfrågor, Förvaltningen för kulturutveckling Västra götalandsregionen, SITE Sweden och Region Stockholm.

Jenny Soddu –  arbetar som cirkusartist och har utvecklat och spelat i många föreställningar för både barn, unga och vuxna. Främst tillsammans med Kompani Giraff och Mighty Performing Arts Collective (M.P.A.C.), med vilka hon också turnerat i stora delar av världen och inte minst i region Stockholm. Utöver detta täljer hon akrobatiska figurer och ägnar sig åt något hon kallar trädflow, ett akrobatiskt möte mellan kroppen och träden i skogen. Jenny spelar även dragspel vilket hon gärna integrerar i sitt arbete.

Hedvig Flärdh  – möbelsnickare, slöjdare och kulturprojektledare. Har tidigare arrangerat slöjdläger och varit curator för utställningen Ur Björk.Har stor vana att leda och driva kulturprojekt och har jobbat mycket riktat mot offentlig sektor, skola och kulturförvaltning för att låta barn och unga få möta slöjdens magiska värld.Jobbar mycket med att bygga miljöer och stämningar med utgångspunkt i slöjdens formspråk och traditioner.

Erik Bengtsson – är kontrabasist och improvisationsmusiker. Med avstamp i jazzen blandar han folkmusik från norden och Nordamerika med fritonala improvisationer och ljudlandskap. Kontrabasens akustiska möjligheter och begränsningar utforskas varsamt medans den minimalistiska musiken sakta får växa fram. Har på senare år fått upp ögonen för möbelsnickeri och slöjd och ser det utövandet som ett fantastiskt tillägg till sitt konstnärskap.

Veronica Lindåker – är folkmusiker och kompositör. Med klarinetten som huvudinstrument utforskar hon musikens gränser och möjligheter, allt mellan storslaget, minimalistiskt, allvar och trams. Även om hon rör sig fritt mellan genrerna så kommer alltid låtspelet och svänget ligga henne närmst om hjärtat. 

Följ Arenaslöjd på Instagram och läs mer om dem här.