Lean In

Alica Tserkovnaja och Feronia Wennborg. Lean In. Foto Alica Tserkovnaja och Feronia Wennborg.

Det är kostnadsfritt, men förbokning krävs.

Plats: SITE Black Box, Mårbackagatan 11, Hus H

Lean In är ett poröst landskap som leker med gränsen mellan nuet och det imaginära. I rummet finns föremål kopplade till kroppslig omsorg: infraröda värmelampor, termiska filtar och fonationsrör i vattenfyllda kärl. 

 Ljus och värme reflekteras, flimrar och studsar tillbaka. Taktila ljud vibrerar med rummet. I ett utdraget tempo med rum för pausering och släpp undersöks rörelseenergi, vart den vill och leder.  

Lean In öppnar upp en lekplats eller hinderbana där publiken inbjuds att lyssna och navigera mellan viljor, fantasier och spänningar.  

Med stöd av Helge Ax:son Johnsons Stiftelse och Längmanska Kulturfonden.

Alica Tserkovnaja och Feronia Wennborg utforskar tillsammans lyssnande som koreografisk metod. De genomför ett långsiktigt undersökande arbete kring de relationella, hierarkiska och performativa aspekterna av att navigera ett gemensamt rum. Tidigare samarbeten har genomförts på Centre for Contemporary Arts, Glasgow och Fylkingen, Stockholm.

Alica Tserkovnaja arbetar med koreografi och performance. Hon arbetar med en somatisk praktik som utgår ifrån långsamhet, kroppens viljor och behov, vilka blir sätt att navigera ett rum.

Feronia Wennborg arbetar interdisciplinärt med performance, installation och musik. Hennes arbete samlar spår av intimitet och vänskap, genom processer av ljudinspelning och digital transformation.

Läs mer om Alica Tserkovnaja här.