Workshop  

Mira Mutka och Lisen Ellard – Workshop. Foto Walter Berge.

Det är kostnadsfritt, men förbokning krävs.

Plats: SITE, Stora Studion, Mårbackagatan 11, Hus H

Workshopen springer ur och kretsar kring Mira Mutka och Lisen Ellards mångåriga arbete på temat långsamhet. Vi ser det långsamma arbetet som ett större helhetsgrepp på en möjlig livslång process med oändliga fördjupnings- och utvecklingsmöjligheter. Genom långsamheten skapar vi en tidskapsel där möjligt multiversum kan utspela sig och ge rum för reflektion och aktion. Varmt välkommen!  

Mira Mutka jobbar inom dans och koreografi genom att initiera, samtala, producera och dela publika verk, performativa praktiker samt via undervisning knuten till sin konstnärliga praktik. Långvariga intressen och referenspunkter är långsamhet, promenader, svarta hål och strukturella skeenden. Samarbeten genom åren med med fritt verksamma som Hagar Malin Hellkvist Sellén, Jannine Rivel, Lisen Ellard och pavleheidler och institutioner så som Scenkonst Sörmland, Cullberg och Riksteatern.

Lisen Ellard arbetar med dans och koreografi med fokus på långsamhet, sömn och döden och vill utmana begrepp om etablerade hierarkier när det gäller skapande och generering av material samt förhållandet mellan aktör och åskådare. Senast har hon skapat verken Dirgy Dancing, Funeral och DÖDEN Hllsammans med regissör Mattias Lech, och även gruppstycket och installationen “If ever in range”. Har jobbat tillsammans med bl.a. Lundahl/Seitl (SE), Marina Abramovic (SRB), Lea Martni (DE), Ellen Söderhult m. fl.

Läs mer om Mira Mutka här.